Smart snijdt in prijzen met nieuw instapmodel #1 Pro

Prijsoorlog • De nieuwe variant #1 Pro is 5 duizend euro goedkoper dan de andere uitvoeringen van het model.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Smart)

Smart breidt zijn #1-portfolio uit met een instapmodel die goedkoper is dan de andere varianten. De zogenoemde #1 Pro is vijfduizend euro goedkoper dan de andere #1-modellen. Dat meldt Smart in een persbericht.

Door de kleinere batterij (49 kWh) is de nieuwkomer goedkoper dan de andere varianten van het model. De #1 Pro is in Nederland leverbaar vanaf begin 2024. “We zijn bijzonder blij dat we met de #1 Pro kunnen voldoen aan de verwachtingen van stadsrijders, voor wie een actieradius van zo’n 300 kilometer voldoende is en meer praktische zaken belangrijk zijn”, zegt Dirk Adelmann, ceo van Smart Europe.

Prijsoorlog

Eerder ontketende Tesla op de Europese en Amerikaanse markt een prijsoorlog door de prijzen van de EV’s met 20 procent te verlagen. Volkswagen reageerde hierop door ook de prijs van de ID.3 te verlagen. Niet alleen Volkswagen mengt zich, onder andere Peugeot, Kia en Cupra werden goedkoper.

Ook in China is een prijsoorlog gaande. Tesla verlaagde afgelopen maand twee keer in drie dagen de prijzen van zijn modellen. De Chinese autofabrikanten volgden. Zo werd de BYD Seal 10 procent goedkoper.

Smart is een van de 32 nieuwe toetreders. Bekijk de uitgebreide Powerranking waar alle toetreders een kans van slagen wordt toegedicht. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Smart snijdt in prijzen met nieuw instapmodel #1 Pro | Automotive Online

Smart snijdt in prijzen met nieuw instapmodel #1 Pro

Prijsoorlog • De nieuwe variant #1 Pro is 5 duizend euro goedkoper dan de andere uitvoeringen van het model.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Smart)

Smart breidt zijn #1-portfolio uit met een instapmodel die goedkoper is dan de andere varianten. De zogenoemde #1 Pro is vijfduizend euro goedkoper dan de andere #1-modellen. Dat meldt Smart in een persbericht.

Door de kleinere batterij (49 kWh) is de nieuwkomer goedkoper dan de andere varianten van het model. De #1 Pro is in Nederland leverbaar vanaf begin 2024. “We zijn bijzonder blij dat we met de #1 Pro kunnen voldoen aan de verwachtingen van stadsrijders, voor wie een actieradius van zo’n 300 kilometer voldoende is en meer praktische zaken belangrijk zijn”, zegt Dirk Adelmann, ceo van Smart Europe.

Prijsoorlog

Eerder ontketende Tesla op de Europese en Amerikaanse markt een prijsoorlog door de prijzen van de EV’s met 20 procent te verlagen. Volkswagen reageerde hierop door ook de prijs van de ID.3 te verlagen. Niet alleen Volkswagen mengt zich, onder andere Peugeot, Kia en Cupra werden goedkoper.

Ook in China is een prijsoorlog gaande. Tesla verlaagde afgelopen maand twee keer in drie dagen de prijzen van zijn modellen. De Chinese autofabrikanten volgden. Zo werd de BYD Seal 10 procent goedkoper.

Smart is een van de 32 nieuwe toetreders. Bekijk de uitgebreide Powerranking waar alle toetreders een kans van slagen wordt toegedicht. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.