Tesla blijft prijzen verlagen op de Chinese markt

Tesla • De Amerikaanse autofabrikant verlaagt zijn prijzen in China voor de tweede keer in drie dagen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Tesla-fabriek.
(Foto: Shutterstock).

Tesla blijft zijn autoprijzen in China verlagen om meer klanten te trekken. De Amerikaanse autofabrikant, die een grote fabriek heeft in Shanghai, schroefde zijn prijzen op de Chinese markt voor de tweede keer in drie dagen tijd terug, zo meldt het ANP.

De automaker verlaagde de prijzen van zijn Model S sedan en Model Y suv met 70 duizend yuan (bijna 9 duizend euro). Dit meldde het bedrijf op zijn Chinese Weibo-account.

Na een korte pauze lijkt Tesla met deze stap de prijsoorlog op de grootste automarkt ter wereld nieuw leven in te blazen. Zo gingen eerder deze week de prijzen van de Long-Range- en Performance-versies van de Model Y al omlaag. Tesla verlengde ook een verzekeringssubsidie op nieuw aangeschafte Model 3-voertuigen met achterwielaandrijving tot eind volgende maand. Met deze acties voert Tesla de druk op andere autofabrikanten op om ook hun prijzen te verlagen.

Prijzenoorlog

Topman Elon Musk van Tesla waarschuwde recent al dat de autofabrikant de prijzen zou moeten blijven verlagen als de rente zou blijven stijgen. Het bedrijf veroorzaakte eind vorig jaar een prijzenoorlog in China met een eerste ronde van prijsverlagingen, gevolgd door verdere kortingen in januari om zo de omzet te vergroten. De Chinese autofabrikanten volgden. Zo werd de BYD Seal 10 procent goedkoper.

In juli besloten Tesla en andere grote Chinese autofabrikanten echter tot een wapenstilstand in de prijzenslag. Die specifieke toezegging werd kort daarna ingetrokken en de Chinese autoriteiten drongen er bij de bedrijven op aan de regels te volgen en een eerlijke concurrentiestrijd te voeren.

Export

Ondertussen blijft ook de auto-export van China groeien. Het land zal waarschijnlijk voor het einde van dit jaar meer auto’s exporteren dan Japan. Deze verwachting spraken onderzoekers van Moody’s eerder vandaag uit.

Tesla blijft prijzen verlagen op de Chinese markt | Automotive Online

Tesla blijft prijzen verlagen op de Chinese markt

Tesla • De Amerikaanse autofabrikant verlaagt zijn prijzen in China voor de tweede keer in drie dagen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Tesla-fabriek.
(Foto: Shutterstock).

Tesla blijft zijn autoprijzen in China verlagen om meer klanten te trekken. De Amerikaanse autofabrikant, die een grote fabriek heeft in Shanghai, schroefde zijn prijzen op de Chinese markt voor de tweede keer in drie dagen tijd terug, zo meldt het ANP.

De automaker verlaagde de prijzen van zijn Model S sedan en Model Y suv met 70 duizend yuan (bijna 9 duizend euro). Dit meldde het bedrijf op zijn Chinese Weibo-account.

Na een korte pauze lijkt Tesla met deze stap de prijsoorlog op de grootste automarkt ter wereld nieuw leven in te blazen. Zo gingen eerder deze week de prijzen van de Long-Range- en Performance-versies van de Model Y al omlaag. Tesla verlengde ook een verzekeringssubsidie op nieuw aangeschafte Model 3-voertuigen met achterwielaandrijving tot eind volgende maand. Met deze acties voert Tesla de druk op andere autofabrikanten op om ook hun prijzen te verlagen.

Prijzenoorlog

Topman Elon Musk van Tesla waarschuwde recent al dat de autofabrikant de prijzen zou moeten blijven verlagen als de rente zou blijven stijgen. Het bedrijf veroorzaakte eind vorig jaar een prijzenoorlog in China met een eerste ronde van prijsverlagingen, gevolgd door verdere kortingen in januari om zo de omzet te vergroten. De Chinese autofabrikanten volgden. Zo werd de BYD Seal 10 procent goedkoper.

In juli besloten Tesla en andere grote Chinese autofabrikanten echter tot een wapenstilstand in de prijzenslag. Die specifieke toezegging werd kort daarna ingetrokken en de Chinese autoriteiten drongen er bij de bedrijven op aan de regels te volgen en een eerlijke concurrentiestrijd te voeren.

Export

Ondertussen blijft ook de auto-export van China groeien. Het land zal waarschijnlijk voor het einde van dit jaar meer auto’s exporteren dan Japan. Deze verwachting spraken onderzoekers van Moody’s eerder vandaag uit.