Kia mee in prijzenslag: EV6 duizenden euro’s goedkoper

Prijsoorlog • Kia volgt daarmee een groot aantal andere merken.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Kia

Kia Nederland heeft de prijzen van de EV6 met duizenden euro’s verlaagd. Kia komt met een nieuw instapmodel (EV6 Light) en die heeft een consumentenadviesprijs van 43.495 (het vorige instapmodel kostte 45.895). Ook is er een nieuw businessmodel, de Edition Advanced. Deze auto is ruim vijfduizend euro goedkoper dan zijn voorganger. Dat meldt de importeur vandaag.

Veel merken kwamen in de afgelopen maanden al met prijsverlagingen of nieuwe instapmodellen. Andere merken, zoals Volkswagen, kiezen voor prijsacties.

De Kia EV6 is een van de genomineerden voor de prijs Zakenauto van het Jaar 2024. Die prijs wordt aanstaande woensdag uitgereikt. Voor meer informatie, klik hier.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Kia mee in prijzenslag: EV6 duizenden euro’s goedkoper | Automotive Online

Kia mee in prijzenslag: EV6 duizenden euro’s goedkoper

Prijsoorlog • Kia volgt daarmee een groot aantal andere merken.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Kia

Kia Nederland heeft de prijzen van de EV6 met duizenden euro’s verlaagd. Kia komt met een nieuw instapmodel (EV6 Light) en die heeft een consumentenadviesprijs van 43.495 (het vorige instapmodel kostte 45.895). Ook is er een nieuw businessmodel, de Edition Advanced. Deze auto is ruim vijfduizend euro goedkoper dan zijn voorganger. Dat meldt de importeur vandaag.

Veel merken kwamen in de afgelopen maanden al met prijsverlagingen of nieuwe instapmodellen. Andere merken, zoals Volkswagen, kiezen voor prijsacties.

De Kia EV6 is een van de genomineerden voor de prijs Zakenauto van het Jaar 2024. Die prijs wordt aanstaande woensdag uitgereikt. Voor meer informatie, klik hier.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.