EC onderzoekt ook subsidies niet-Chinese automerken

Onderzoek •
Brussel kondigde het onderzoek naar Chinese subsidies eerder deze maand aan, uit angst dat de financiële steun nadelig kan zijn voor de Europese industrie.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

De Europese Commissie wil, naast Chinese autofabrikanten, ook onderzoeken in hoeverre Tesla en Europese automakers subsidies ontvangen in de elektrische auto-industrie in China. Dat zegt Eurocommissaris voor Handel, Valdis Dombrovskis, in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.

Brussel kondigde het onderzoek eerder deze maand aan, uit angst dat de financiële steun nadelig kan zijn voor de Europese industrie.

“Strikt genomen gaat het niet alleen om elektrische auto’s van Chinese merken”, zegt Dombrovskis tegen de krant. Volgens hem kan het ook gaan om auto’s van andere fabrikanten als die subsidies krijgen voor hun productie. Hij reageerde daarmee op de vraag of Tesla of Geely, grootaandeelhouder van het Zweedse Volvo, mogelijk ook onder het onderzoek vallen. Dombrovskis zegt verder dat de EU ‘nu waarschijnlijk de grootste markt is die openstaat voor Chinese producenten’. Maar die concurrentie moet volgens hem wel eerlijk zijn.

Persbureau Bloomberg meldt dinsdag op basis van anonieme bronnen dat Tesla waarschijnlijk heeft geprofiteerd van Chinese subsidies. Dat zou blijken uit het bewijs dat is verzameld, in aanloop naar de aankondiging van het onderzoek door de Europese Commissie.

Vorige week eindigde Tesla nog als een van de grotere winnaars op Wall Street.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

EC onderzoekt ook subsidies niet-Chinese automerken | Automotive Online

EC onderzoekt ook subsidies niet-Chinese automerken

Onderzoek •
Brussel kondigde het onderzoek naar Chinese subsidies eerder deze maand aan, uit angst dat de financiële steun nadelig kan zijn voor de Europese industrie.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

De Europese Commissie wil, naast Chinese autofabrikanten, ook onderzoeken in hoeverre Tesla en Europese automakers subsidies ontvangen in de elektrische auto-industrie in China. Dat zegt Eurocommissaris voor Handel, Valdis Dombrovskis, in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.

Brussel kondigde het onderzoek eerder deze maand aan, uit angst dat de financiële steun nadelig kan zijn voor de Europese industrie.

“Strikt genomen gaat het niet alleen om elektrische auto’s van Chinese merken”, zegt Dombrovskis tegen de krant. Volgens hem kan het ook gaan om auto’s van andere fabrikanten als die subsidies krijgen voor hun productie. Hij reageerde daarmee op de vraag of Tesla of Geely, grootaandeelhouder van het Zweedse Volvo, mogelijk ook onder het onderzoek vallen. Dombrovskis zegt verder dat de EU ‘nu waarschijnlijk de grootste markt is die openstaat voor Chinese producenten’. Maar die concurrentie moet volgens hem wel eerlijk zijn.

Persbureau Bloomberg meldt dinsdag op basis van anonieme bronnen dat Tesla waarschijnlijk heeft geprofiteerd van Chinese subsidies. Dat zou blijken uit het bewijs dat is verzameld, in aanloop naar de aankondiging van het onderzoek door de Europese Commissie.

Vorige week eindigde Tesla nog als een van de grotere winnaars op Wall Street.