Tesla maakt koerssprong op Wall Street na gunstig rapport

Tesla • Volgens de kenners van zakenbank Morgan Stanley gaat Tesla in de toekomst flink profiteren van zijn ‘Dojo-supercomputer’.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

Tesla eindigde maandag (11 september) als een van de grotere winnaars op Wall Street. Het aandeel van de autofabrikant stond ruim 10 procent hoger na de publicatie van een gunstig rapport over het bedrijf van Morgan Stanley. Dit meldt het ANP.

Volgens de kenners van zakenbank Morgan Stanley zal Tesla in de toekomst flink profiteren van zijn ‘Dojo-supercomputer’, die nieuwe markten voor het bedrijf kan openen. Die supercomputer is ontworpen om enorme hoeveelheden gegevens te verwerken bij het trainen van complexe systemen om voertuigen zelf te kunnen laten rijden.

Het Amerikaanse nieuwsmedium CNBC voegt eraan toe dat Morgan Stanley gelooft dat Dojo op de lange termijn tot zo’n 500 miljard dollar zou kunnen bijdragen aan de waarde van Tesla.

Vorig jaar klaagde Tesla een voormalig medewerker, ingenieur Alexander Yatskov, aan wegens het downloaden van vertrouwelijke informatie over de Dojo-supercomputer op zijn privé-apparaten. Uit deze rechtszaak, die Tesla in mei 2022 aanspande, kwam de ontwikkeling van de supercomputertechnologie aan het licht.

De auto-pilot functie van Tesla wordt al langere tijd kritisch bekeken en was reden voor onderzoek door de Duitse toezichthouder en eerder ook voor de toezichthouder in de VS.

Tesla maakt koerssprong op Wall Street na gunstig rapport | Automotive Online

Tesla maakt koerssprong op Wall Street na gunstig rapport

Tesla • Volgens de kenners van zakenbank Morgan Stanley gaat Tesla in de toekomst flink profiteren van zijn ‘Dojo-supercomputer’.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

Tesla eindigde maandag (11 september) als een van de grotere winnaars op Wall Street. Het aandeel van de autofabrikant stond ruim 10 procent hoger na de publicatie van een gunstig rapport over het bedrijf van Morgan Stanley. Dit meldt het ANP.

Volgens de kenners van zakenbank Morgan Stanley zal Tesla in de toekomst flink profiteren van zijn ‘Dojo-supercomputer’, die nieuwe markten voor het bedrijf kan openen. Die supercomputer is ontworpen om enorme hoeveelheden gegevens te verwerken bij het trainen van complexe systemen om voertuigen zelf te kunnen laten rijden.

Het Amerikaanse nieuwsmedium CNBC voegt eraan toe dat Morgan Stanley gelooft dat Dojo op de lange termijn tot zo’n 500 miljard dollar zou kunnen bijdragen aan de waarde van Tesla.

Vorig jaar klaagde Tesla een voormalig medewerker, ingenieur Alexander Yatskov, aan wegens het downloaden van vertrouwelijke informatie over de Dojo-supercomputer op zijn privé-apparaten. Uit deze rechtszaak, die Tesla in mei 2022 aanspande, kwam de ontwikkeling van de supercomputertechnologie aan het licht.

De auto-pilot functie van Tesla wordt al langere tijd kritisch bekeken en was reden voor onderzoek door de Duitse toezichthouder en eerder ook voor de toezichthouder in de VS.