‘Volvo stelt productie EX90 uit door softwareproblemen’

Volvo • Het uitstel geeft de Volvo-ingenieurs “een beetje meer tijd”.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Volvo EX90 (foto: Volvo)

De productie van de Volvo EX90 is uitgesteld met “vijf of zes maanden”. Dat heeft te maken met de nieuwe lidar-technologie. Dat vertelde Volvo Cars-ceo Jim Rowan tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers. Dat meldt Automotive News Europe. De productie staat nu gepland voor het eerste half jaar van 2024.

Het uitstel heeft te maken met de complexiteit van de lidar-software die in de auto gebruikt wordt. “We schrijven veel van de software zelf,” zei Rowan. “We wilden er zeker van zijn dat de eerste keer dat we lidar in ons veiligheidssysteem opnemen, het werkt zoals het hoort.” De vertraging geeft Volvo-ingenieurs “een beetje meer tijd om goede software te schrijven”, aldus Rowan.

De lidar-technologie maakt gebruik van laserlichtpulsen om nauwkeurige beelden van de omgeving rond het voertuig te maken. Volvo beweert dat lidar en andere sensoren op de EX90 een “onzichtbaar schild van veiligheid” creëren dat helpt bij het verminderen van ongevallen.

Niet alleen Volvo kampt met vertraging door softwareproblemen. Ook Volkswagen liep vertraging op bij de productie van de nieuwe Golf en de ID-modellen. De problemen leidde dit jaar zelfs tot ontslag van leidinggevenden van de softwaredivisie Cariad.

Op bezoek | Veiligheid, elektrificatie en agentuur bij Volvo: ‘Juist in gesprek met de dealer’

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Volvo stelt productie EX90 uit door softwareproblemen’ | Automotive Online

‘Volvo stelt productie EX90 uit door softwareproblemen’

Volvo • Het uitstel geeft de Volvo-ingenieurs “een beetje meer tijd”.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Volvo EX90 (foto: Volvo)

De productie van de Volvo EX90 is uitgesteld met “vijf of zes maanden”. Dat heeft te maken met de nieuwe lidar-technologie. Dat vertelde Volvo Cars-ceo Jim Rowan tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers. Dat meldt Automotive News Europe. De productie staat nu gepland voor het eerste half jaar van 2024.

Het uitstel heeft te maken met de complexiteit van de lidar-software die in de auto gebruikt wordt. “We schrijven veel van de software zelf,” zei Rowan. “We wilden er zeker van zijn dat de eerste keer dat we lidar in ons veiligheidssysteem opnemen, het werkt zoals het hoort.” De vertraging geeft Volvo-ingenieurs “een beetje meer tijd om goede software te schrijven”, aldus Rowan.

De lidar-technologie maakt gebruik van laserlichtpulsen om nauwkeurige beelden van de omgeving rond het voertuig te maken. Volvo beweert dat lidar en andere sensoren op de EX90 een “onzichtbaar schild van veiligheid” creëren dat helpt bij het verminderen van ongevallen.

Niet alleen Volvo kampt met vertraging door softwareproblemen. Ook Volkswagen liep vertraging op bij de productie van de nieuwe Golf en de ID-modellen. De problemen leidde dit jaar zelfs tot ontslag van leidinggevenden van de softwaredivisie Cariad.

Op bezoek | Veiligheid, elektrificatie en agentuur bij Volvo: ‘Juist in gesprek met de dealer’

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.