‘Volvo anticipeert op importheffingen en verplaatst productie naar België’

Volvo • Het betreft de productie van de modellen EX30 en EX90.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Volvo Cars).

Volvo Car verplaatst de productie van elektrische auto’s van China naar België. Dit meldt de Britse krant The Times op basis van ingewijden.

De Zweedse autofabrikant, grotendeels eigendom van de Chinese Zhejiang Geely Holding Group, anticipeert hiermee op het aanstaande besluit van de Europese Unie over het verhogen van importtarieven voor Chinese elektrische auto’s.

Het betreft de productie van de modellen EX30 en EX90, aldus de bronnen. Oorspronkelijk was het plan om de verkoop van in China geproduceerde auto’s in Europa te stoppen. “Bronnen dicht bij het bedrijf benadrukten dat het opschorten van de verkoop van elektrische auto’s gemaakt in China niet langer wordt overwogen”, schrijft The Times.

Lees de column van Arjen de Jong over mogelijke handelsmaatregelen. ‘Als de EU slim is, neemt het geen halve maatregelen.’ 

Importheffingen

De EU zal naar verwachting deze week Chinese exporteurs van elektrische auto’s informeren over een mogelijke verhoging van de importtarieven. Deze tariefsverhoging, die mogelijk vanaf 4 juli ingaat, komt bovenop de huidige 10 procent.

De handelsspanningen tussen de Europese Unie en China zijn toegenomen na aankondigingen van Brussel om onderzoek te doen naar subsidies voor elektrische auto’s uit China. Bovendien heeft de Europese Commissie recent meerdere onderzoeken geopend naar aanbestedingen waarbij Chinese bedrijven mogelijk met staatssteun betrokken zijn.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Volvo anticipeert op importheffingen en verplaatst productie naar België’ | Automotive Online

‘Volvo anticipeert op importheffingen en verplaatst productie naar België’

Volvo • Het betreft de productie van de modellen EX30 en EX90.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Volvo Cars).

Volvo Car verplaatst de productie van elektrische auto’s van China naar België. Dit meldt de Britse krant The Times op basis van ingewijden.

De Zweedse autofabrikant, grotendeels eigendom van de Chinese Zhejiang Geely Holding Group, anticipeert hiermee op het aanstaande besluit van de Europese Unie over het verhogen van importtarieven voor Chinese elektrische auto’s.

Het betreft de productie van de modellen EX30 en EX90, aldus de bronnen. Oorspronkelijk was het plan om de verkoop van in China geproduceerde auto’s in Europa te stoppen. “Bronnen dicht bij het bedrijf benadrukten dat het opschorten van de verkoop van elektrische auto’s gemaakt in China niet langer wordt overwogen”, schrijft The Times.

Lees de column van Arjen de Jong over mogelijke handelsmaatregelen. ‘Als de EU slim is, neemt het geen halve maatregelen.’ 

Importheffingen

De EU zal naar verwachting deze week Chinese exporteurs van elektrische auto’s informeren over een mogelijke verhoging van de importtarieven. Deze tariefsverhoging, die mogelijk vanaf 4 juli ingaat, komt bovenop de huidige 10 procent.

De handelsspanningen tussen de Europese Unie en China zijn toegenomen na aankondigingen van Brussel om onderzoek te doen naar subsidies voor elektrische auto’s uit China. Bovendien heeft de Europese Commissie recent meerdere onderzoeken geopend naar aanbestedingen waarbij Chinese bedrijven mogelijk met staatssteun betrokken zijn.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.