‘Volvo stelt lancering EX30 in de VS uit vanwege importtarieven’

Volvo • In Europa is de EX30 na de Tesla Model 3 en Y het best verkopende BEV-model.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Volvo).

Volvo stelt de Amerikaanse lancering van de EX30 uit tot 2025. Deze beslissing volgt op de verhoging van de Amerikaanse importtarieven voor uit China geïmporteerde voertuigen van 27,5 procent naar 102,5 procent. Dat meldt Volvo in een verklaring aan Automotive News Europe.

De EX30 wordt momenteel in Zhangjiakou, China, geproduceerd. Om de impact van de tariefverhoging te vermijden, verplaatst Volvo de productie van de EX30 naar de fabriek in Gent, zo meldt Reuters. Volvo bevestigt dat bericht nog niet.

Volgens Reuters rolt de EX30 vanaf 2025 uit de fabriek in België. Deze productie is bedoelt voor de Europese en Amerikaanse markt.

Prijs

De prijs van de Volvo EX30 in de Verenigde Staten was oorspronkelijk vastgesteld op 36.145 dollar, inclusief verzendkosten. Het is nog onduidelijk of deze prijs zal veranderen met de productie in Europa.

In Europa is de EX30 dit jaar het derde best verkopende BEV-model.

Volvo verkoopt goed. Althans, in de eerste vijf maanden van 2024 heeft Volvo in Nederland 14.856 auto’s verkocht, bijna een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode in 2023. Deze verkoopstijging komt met name door de introductie van de EX30 dit jaar, een auto die ook tijdens de Drivers Experience in Gotenburg centraal stond. Lees hier een reportage. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Volvo stelt lancering EX30 in de VS uit vanwege importtarieven’ | Automotive Online

‘Volvo stelt lancering EX30 in de VS uit vanwege importtarieven’

Volvo • In Europa is de EX30 na de Tesla Model 3 en Y het best verkopende BEV-model.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Volvo).

Volvo stelt de Amerikaanse lancering van de EX30 uit tot 2025. Deze beslissing volgt op de verhoging van de Amerikaanse importtarieven voor uit China geïmporteerde voertuigen van 27,5 procent naar 102,5 procent. Dat meldt Volvo in een verklaring aan Automotive News Europe.

De EX30 wordt momenteel in Zhangjiakou, China, geproduceerd. Om de impact van de tariefverhoging te vermijden, verplaatst Volvo de productie van de EX30 naar de fabriek in Gent, zo meldt Reuters. Volvo bevestigt dat bericht nog niet.

Volgens Reuters rolt de EX30 vanaf 2025 uit de fabriek in België. Deze productie is bedoelt voor de Europese en Amerikaanse markt.

Prijs

De prijs van de Volvo EX30 in de Verenigde Staten was oorspronkelijk vastgesteld op 36.145 dollar, inclusief verzendkosten. Het is nog onduidelijk of deze prijs zal veranderen met de productie in Europa.

In Europa is de EX30 dit jaar het derde best verkopende BEV-model.

Volvo verkoopt goed. Althans, in de eerste vijf maanden van 2024 heeft Volvo in Nederland 14.856 auto’s verkocht, bijna een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode in 2023. Deze verkoopstijging komt met name door de introductie van de EX30 dit jaar, een auto die ook tijdens de Drivers Experience in Gotenburg centraal stond. Lees hier een reportage. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.