VW Group ontslaat directie van softwaredivisie Cariad

Cariad • Grote problemen bij Cariad hebben geleid tot vertraagde introductie van nieuwe modellen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Het slecht functioneren van Cariad leidt tot vertraging bij de introductie van diverse modellen van VW Group (foto: Cariad)

Volkswagen Group is van plan om volgende week drie van de vier leidinggevenden van softwaredivisie Cariad te ontslaan. Cariad heeft de budgetten overschreden en de doelen niet gehaald, meldt Reuters op basis van interne bronnen bij het bedrijf.

De Duitse zakenkrant Handelsblatt noemt al namen. Zo zou Peter Bosch, nu chef productie bij Bentley, de nieuwe ceo worden van Cariad. Hij volgt in juni Dirk Heiligenberg op. Alleen personeelsmanager Rainer Zugehör zou mogen aanblijven.

Cariad werd in 2020 gelanceerd als verzelfstandigde softwaredivisie van VW Group. Het was een van de beslissingen die ceo Herbert Diess vorig jaar de das om deed. Ook toen was al bekend dat de slechte prestaties van het bedrijf leidden tot vertraging van het uitbrengen van de volledig elektrische Porsche Macan en de nieuwe Audi Q6 e-tron. Diess moest als ceo vertrekken en werd september 2022 opgevolgd door Oliver Blume.

Het bericht dat het management van Cariad wordt vervangen, is niet door Volkswagen bevestigd. Wel meldt het bedrijf volgens Reuters dat er “een aantal beslissingen is genomen” en dat Cariad een integraal onderdeel blijft van Volkswagen Group. Bij Cariad werken circa 6.500 mensen. Concurrenten als BMW en Mercedes-Benz ontwikkelen de software niet zelf. Zij kozen voor samenwerking met gerenommeerde partners als Mobileye en Nvidia

De insteek van Herbert Diess met Cariad was om bedrijfsbrede autosoftware te ontwikkelen, voor alle merken van VW Group. Die zou in 2026 volledig autonoom rijden mogelijk moeten maken. Dat is met twee jaar uitgesteld, meldt Reuters.

Update 8 mei 15:31

Volkswagen Group bevestigt het bericht: Cariad-directie ontslagen.

VW Group ontslaat directie van softwaredivisie Cariad | Automotive Online

VW Group ontslaat directie van softwaredivisie Cariad

Cariad • Grote problemen bij Cariad hebben geleid tot vertraagde introductie van nieuwe modellen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Het slecht functioneren van Cariad leidt tot vertraging bij de introductie van diverse modellen van VW Group (foto: Cariad)

Volkswagen Group is van plan om volgende week drie van de vier leidinggevenden van softwaredivisie Cariad te ontslaan. Cariad heeft de budgetten overschreden en de doelen niet gehaald, meldt Reuters op basis van interne bronnen bij het bedrijf.

De Duitse zakenkrant Handelsblatt noemt al namen. Zo zou Peter Bosch, nu chef productie bij Bentley, de nieuwe ceo worden van Cariad. Hij volgt in juni Dirk Heiligenberg op. Alleen personeelsmanager Rainer Zugehör zou mogen aanblijven.

Cariad werd in 2020 gelanceerd als verzelfstandigde softwaredivisie van VW Group. Het was een van de beslissingen die ceo Herbert Diess vorig jaar de das om deed. Ook toen was al bekend dat de slechte prestaties van het bedrijf leidden tot vertraging van het uitbrengen van de volledig elektrische Porsche Macan en de nieuwe Audi Q6 e-tron. Diess moest als ceo vertrekken en werd september 2022 opgevolgd door Oliver Blume.

Het bericht dat het management van Cariad wordt vervangen, is niet door Volkswagen bevestigd. Wel meldt het bedrijf volgens Reuters dat er “een aantal beslissingen is genomen” en dat Cariad een integraal onderdeel blijft van Volkswagen Group. Bij Cariad werken circa 6.500 mensen. Concurrenten als BMW en Mercedes-Benz ontwikkelen de software niet zelf. Zij kozen voor samenwerking met gerenommeerde partners als Mobileye en Nvidia

De insteek van Herbert Diess met Cariad was om bedrijfsbrede autosoftware te ontwikkelen, voor alle merken van VW Group. Die zou in 2026 volledig autonoom rijden mogelijk moeten maken. Dat is met twee jaar uitgesteld, meldt Reuters.

Update 8 mei 15:31

Volkswagen Group bevestigt het bericht: Cariad-directie ontslagen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.