Bosch introduceert nieuwe bevestigingsonderdelen voor stuursystemen

Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(foto: Bosch)

Bosch heeft een nieuw assortiment bevestigingsonderdelen voor stuursystemen geïntroduceerd. De onderdelen zijn ontworpen om de betrouwbaarheid en veiligheid van voertuigen te verhogen en zijn beschikbaar in kits voor personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen. De onderdelen zijn, volgens Bosch, van OE-kwaliteit en bieden werkplaatsen een complete oplossing.

Het nieuwe assortiment omvat verschillende kits, waaronder een die alle componenten van stuurhuis tot wiel bevat. ‘Dit zorgt voor een vereenvoudiging van de beschikbaarheid van reparatieonderdelen en vermindert de inspanning voor werkplaatsen’, aldus Bosch in een persbericht.

De bevestigingsonderdelen, zoals klemmen, hoezen, borgmoeren, stuurstangassemblages en spoorstangen, spelen een cruciale rol in de veiligheid en betrouwbaarheid van stuursystemen.

Deze onderdelen moeten regelmatig worden gecontroleerd en vervangen indien nodig, vooral na een aanrijding waarbij schade aan de vooras, voorwielen of het stuursysteem niet kan worden uitgesloten. Door de introductie van deze nieuwe kits biedt Bosch, naar eigen zeggen, werkplaatsen een gemakkelijke en efficiënte manier om te voldoen aan de eisen van voertuigonderhoud en -reparatie.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.