Europese investeringsbank leent 300 miljoen euro aan ALD Leaseplan

ALD • De investering moet zorgen voor 15 duizend extra EV’s.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Europese investeringsbank (EIB) faciliteert een krediet van 300 miljoen euro aan ALD Leaseplan. Het krediet is onderdeel van een investering van 600 miljoen euro van ALD Leaseplan voor de elektrificatie van het wagenpark.

De investering geldt voor een periode van drie jaar en moet zorgen voor een toename van 15 duizend EV’s. Volgens Leaseplan-cfo Gilles Momper versnelt de financiering de “adoptie en penetratie van groene voertuigen in Europa”.

Midden- kleinbedrijf

“Met onze financiering ter ondersteuning van Europese bedrijven bij hun energietransitie vervult de EIB volledig haar rol als versneller van de koolstofarme transformatie van de gehele auto-industrie”, legt Ambroise Fayolle, vice president van de EIB, uit. Fayolle benadrukt dat de investering leidt tot een verduurzaming bij het midden- en kleinbedrijf.

Het fusiebedrijf ALD Leaseplan bezit wereldwijd een wagenpark van 3,3 miljoen voertuigen. Ten opzichte van het totaal aantal nieuwe geleverde auto’s in Europa door ALD Leaseplan, lag het aandeel stekkerauto’s in het eerste kwartaal dit jaar op 29 procent. Volgens het bedrijf ligt dat ruim boven het marktgemiddelde.

ALD-ceo Albertsen over overname Leaseplan: ‘Snelheid boven perfectie’

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Europese investeringsbank leent 300 miljoen euro aan ALD Leaseplan | Automotive Online

Europese investeringsbank leent 300 miljoen euro aan ALD Leaseplan

ALD • De investering moet zorgen voor 15 duizend extra EV’s.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Europese investeringsbank (EIB) faciliteert een krediet van 300 miljoen euro aan ALD Leaseplan. Het krediet is onderdeel van een investering van 600 miljoen euro van ALD Leaseplan voor de elektrificatie van het wagenpark.

De investering geldt voor een periode van drie jaar en moet zorgen voor een toename van 15 duizend EV’s. Volgens Leaseplan-cfo Gilles Momper versnelt de financiering de “adoptie en penetratie van groene voertuigen in Europa”.

Midden- kleinbedrijf

“Met onze financiering ter ondersteuning van Europese bedrijven bij hun energietransitie vervult de EIB volledig haar rol als versneller van de koolstofarme transformatie van de gehele auto-industrie”, legt Ambroise Fayolle, vice president van de EIB, uit. Fayolle benadrukt dat de investering leidt tot een verduurzaming bij het midden- en kleinbedrijf.

Het fusiebedrijf ALD Leaseplan bezit wereldwijd een wagenpark van 3,3 miljoen voertuigen. Ten opzichte van het totaal aantal nieuwe geleverde auto’s in Europa door ALD Leaseplan, lag het aandeel stekkerauto’s in het eerste kwartaal dit jaar op 29 procent. Volgens het bedrijf ligt dat ruim boven het marktgemiddelde.

ALD-ceo Albertsen over overname Leaseplan: ‘Snelheid boven perfectie’

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.