ALD rondt overname Leaseplan af; ceo Tex Gunning vertrekt

Leaseplan • De Nederlandse leasemaatschappij werd verkocht voor 4,8 miljard euro.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Met de overname vertrekt Tex Gunning als ceo bij Leaseplan.

Gisteren werd nabeurs bekend dat de overname van Leaseplan door ALD Automotive is afgerond. Met de overname zijn er ook wisselingen in het management van ALD. Leaseplan Corporation blijft binnen ALD bestaan, maar ceo Tex Gunning vertrekt. Sander Pleij wordt country managing director van ALD Automotive/Leaseplan in Nederland.

3,3 miljoen voertuigen

Het overnamebedrag van 4,8 miljard euro werd deels met geld en deels met aandelen voldaan, meldt ALD. De Franse bank Societé Generale blijft de grootste aandeelhouder van ALD, met een meerderheidsbelang van 52,6 procent. De voormalige aandeelhouders van Leaseplan bezitten 30,8 procent van de aandelen. Het fusiebedrijf bezit wereldwijd een wagenpark van 3,3 miljoen voertuigen.

ALD Automotive kondigt diverse wijzigingen aan in de bestuursstructuur van het bedrijf. Tim Albertsen blijft ceo. Er komt een Raad van Toezicht voor Leaseplan, waar Tim Albertsen ook voorzitter van is.

Laurent Saucié wordt ceo

In de Raad van Bestuur van Leaseplan Corporation zijn ingrijpende wijzigingen. Ceo Tex Gunning, die sinds 2016 aan het roer stond, vertrekt. Zijn functie wordt overgenomen door Laurent Saucié, een oudgediende van Sociéte Generale die sinds begin 2022 al werkt aan de integratie van ALD en Leaseplan. Berno Kleinherenbrink (voorheen cco) blijft aan als deputy ceo. Marc Dierckx wordt cfo en Fred Weenig chief risk officer.

Sander Pleij blijft managing director Nederland

Sander Pleij, voorheen managing director van Leaseplan in Nederland, wordt country managing director van ALD Automotive/Leaseplan in Nederland. Jeroen Kruisweg, voorheen managing director van ALD in Nederland en de Benelux, is benoemd tot group regional director voor België, Denemarken, India, Ierland, Noorwegen en Zweden. Hij maakt daarmee deel uit van het hoofdkantoor.

Afstoten van onderdelen

De overname van Leaseplan door het (iets kleinere) ALD Automotive werd begin vorig jaar bekend. De overname verliep niet probleemloos. Om de concurrentie in stand te houden dwong de EU de bedrijven om delen af te stoten. Zo moest Leaseplan zich terugtrekken uit Tsjechië, Finland en Luxemburg.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

ALD rondt overname Leaseplan af; ceo Tex Gunning vertrekt | Automotive Online

ALD rondt overname Leaseplan af; ceo Tex Gunning vertrekt

Leaseplan • De Nederlandse leasemaatschappij werd verkocht voor 4,8 miljard euro.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Met de overname vertrekt Tex Gunning als ceo bij Leaseplan.

Gisteren werd nabeurs bekend dat de overname van Leaseplan door ALD Automotive is afgerond. Met de overname zijn er ook wisselingen in het management van ALD. Leaseplan Corporation blijft binnen ALD bestaan, maar ceo Tex Gunning vertrekt. Sander Pleij wordt country managing director van ALD Automotive/Leaseplan in Nederland.

3,3 miljoen voertuigen

Het overnamebedrag van 4,8 miljard euro werd deels met geld en deels met aandelen voldaan, meldt ALD. De Franse bank Societé Generale blijft de grootste aandeelhouder van ALD, met een meerderheidsbelang van 52,6 procent. De voormalige aandeelhouders van Leaseplan bezitten 30,8 procent van de aandelen. Het fusiebedrijf bezit wereldwijd een wagenpark van 3,3 miljoen voertuigen.

ALD Automotive kondigt diverse wijzigingen aan in de bestuursstructuur van het bedrijf. Tim Albertsen blijft ceo. Er komt een Raad van Toezicht voor Leaseplan, waar Tim Albertsen ook voorzitter van is.

Laurent Saucié wordt ceo

In de Raad van Bestuur van Leaseplan Corporation zijn ingrijpende wijzigingen. Ceo Tex Gunning, die sinds 2016 aan het roer stond, vertrekt. Zijn functie wordt overgenomen door Laurent Saucié, een oudgediende van Sociéte Generale die sinds begin 2022 al werkt aan de integratie van ALD en Leaseplan. Berno Kleinherenbrink (voorheen cco) blijft aan als deputy ceo. Marc Dierckx wordt cfo en Fred Weenig chief risk officer.

Sander Pleij blijft managing director Nederland

Sander Pleij, voorheen managing director van Leaseplan in Nederland, wordt country managing director van ALD Automotive/Leaseplan in Nederland. Jeroen Kruisweg, voorheen managing director van ALD in Nederland en de Benelux, is benoemd tot group regional director voor België, Denemarken, India, Ierland, Noorwegen en Zweden. Hij maakt daarmee deel uit van het hoofdkantoor.

Afstoten van onderdelen

De overname van Leaseplan door het (iets kleinere) ALD Automotive werd begin vorig jaar bekend. De overname verliep niet probleemloos. Om de concurrentie in stand te houden dwong de EU de bedrijven om delen af te stoten. Zo moest Leaseplan zich terugtrekken uit Tsjechië, Finland en Luxemburg.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.