Nissan introduceert nieuwe leiderschapsstructuur na vertrek Gupta

Nissan • Het Japanse bedrijf wil een ‘plattere en flexibelere’ leiderschapsstructuur invoeren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Nissan)

Nissan is niet van plan om de coo positie van de vertrokken Ashwani Gupta opnieuw te vullen. Daarvoor in de plaats nemen anderen zijn taken over. Dit laat het bedrijf weten in een persbericht.

Executive vice president Hideyuki Sakamoto zal naast productie en supply chain management ook verantwoordelijk woorden voor de inkopen. Stephen Ma, hoofd financiën neemt de operationele uitvoeringstaken over.

“Als reactie op de constant evoluerende marktomstandigheden zullen we een plattere en flexibele leiderschapsstructuur introduceren, die regionaal en functioneel leiderschap verder zal versterken”, aldus ceo Makoto Uchida.

Voorzichtigheid

Eerder deze maand liet Nissan weten dat Gupta het bedrijf verlaat. Hij had had zelf bedenkingen bij de voorwaarden van een gesloten deal met Alliance partner Renault. Gupta pleitte voor meer voorzichtigheid bij het tot stand komen van de voorwaarden van de deal.

Hoewel de deal in januari rond was, worden de voorwaarden op het moment nog afgerond tussen beide bedrijven.

Er zijn ook nog onderzoeken gaande naar Nissan ceo Makoto Uchida, die Gupta zou hebben gespioneerd. De onderzoeken doen denken aan de tijden van oud-ceo Carlos Ghosn.

Gisteren werd bekend gemaakt dat zowel de Uchida en andere bestuursleden kunnen aanblijven.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Nissan introduceert nieuwe leiderschapsstructuur na vertrek Gupta | Automotive Online

Nissan introduceert nieuwe leiderschapsstructuur na vertrek Gupta

Nissan • Het Japanse bedrijf wil een ‘plattere en flexibelere’ leiderschapsstructuur invoeren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Nissan)

Nissan is niet van plan om de coo positie van de vertrokken Ashwani Gupta opnieuw te vullen. Daarvoor in de plaats nemen anderen zijn taken over. Dit laat het bedrijf weten in een persbericht.

Executive vice president Hideyuki Sakamoto zal naast productie en supply chain management ook verantwoordelijk woorden voor de inkopen. Stephen Ma, hoofd financiën neemt de operationele uitvoeringstaken over.

“Als reactie op de constant evoluerende marktomstandigheden zullen we een plattere en flexibele leiderschapsstructuur introduceren, die regionaal en functioneel leiderschap verder zal versterken”, aldus ceo Makoto Uchida.

Voorzichtigheid

Eerder deze maand liet Nissan weten dat Gupta het bedrijf verlaat. Hij had had zelf bedenkingen bij de voorwaarden van een gesloten deal met Alliance partner Renault. Gupta pleitte voor meer voorzichtigheid bij het tot stand komen van de voorwaarden van de deal.

Hoewel de deal in januari rond was, worden de voorwaarden op het moment nog afgerond tussen beide bedrijven.

Er zijn ook nog onderzoeken gaande naar Nissan ceo Makoto Uchida, die Gupta zou hebben gespioneerd. De onderzoeken doen denken aan de tijden van oud-ceo Carlos Ghosn.

Gisteren werd bekend gemaakt dat zowel de Uchida en andere bestuursleden kunnen aanblijven.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.