Renault en Nissan herijken hun samenwerking

Renault-Nissan • Beide automakers spreken van een historisch moment.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Renault en Nissan herijken hun samenwerking
Over de toekomst van de brandstofdivisie van Renault wordt ook nog gespeculeerd. (foto: Shutterstock)

Na maanden van onderhandelingen melden Nissan en Renault dat ze hun partnership voortzetten op een meer evenwichtige basis. Dit betekent effectief dat Renault een deel van zijn aandelen in de Japanse automaker afstoot.

Renault Group schrijft in een statement dat het 28,4 procent van de Nissan-aandelen zal overdragen aan een Franse trust, waar de stemrechten voor de meeste beslissingen worden “geneutraliseerd”, maar de economische rechten (dividenden en verkoopopbrengsten van aandelen) nog steeds ten goede zullen komen aan de Renault Group.

Toekomst

Daarmee zal de partnership gebalanceerd worden in een wederzijds belang van 15 procent. Daarnaast investeert Nissan in Ampere, de EV-divisie van Renault, met als doel om een strategische aandeelhouder te worden. Wat de rol van Mitsubishi is in de samenwerking, is nog niet bekend.

Over de toekomst van de brandstofdivisie van Renault wordt ook nog gespeculeerd.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Renault en Nissan herijken hun samenwerking | Automotive Online

Renault en Nissan herijken hun samenwerking

Renault-Nissan • Beide automakers spreken van een historisch moment.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Renault en Nissan herijken hun samenwerking
Over de toekomst van de brandstofdivisie van Renault wordt ook nog gespeculeerd. (foto: Shutterstock)

Na maanden van onderhandelingen melden Nissan en Renault dat ze hun partnership voortzetten op een meer evenwichtige basis. Dit betekent effectief dat Renault een deel van zijn aandelen in de Japanse automaker afstoot.

Renault Group schrijft in een statement dat het 28,4 procent van de Nissan-aandelen zal overdragen aan een Franse trust, waar de stemrechten voor de meeste beslissingen worden “geneutraliseerd”, maar de economische rechten (dividenden en verkoopopbrengsten van aandelen) nog steeds ten goede zullen komen aan de Renault Group.

Toekomst

Daarmee zal de partnership gebalanceerd worden in een wederzijds belang van 15 procent. Daarnaast investeert Nissan in Ampere, de EV-divisie van Renault, met als doel om een strategische aandeelhouder te worden. Wat de rol van Mitsubishi is in de samenwerking, is nog niet bekend.

Over de toekomst van de brandstofdivisie van Renault wordt ook nog gespeculeerd.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.