‘Nissan opent onderzoek naar mogelijke bespionering coo door ceo’

Nissan • Meningsverschillen over de positie ten opzichte van Renault zouden hebben geleid tot groot onderling wantrouwen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Ashwani Gupta (foto: Nissan)

Nissan onderzoekt of ceo Makoto Uchida zijn coo Ashwani Gupta heeft laten bespioneren, onder meer door het afluisteren van zijn telefoon en het checken van zijn e-mails. Dit meldt de Financial Times op basis van interne bronnen bij het bedrijf.

In 2019 werd Gupta genoemd als kandidaat om ceo van Nissan te worden. De keuze viel toen op Uchida. Later werd Gupta, die eerder carrière maakte bij Renault, aangesteld als coo (chief operating officer).  In de jaren dat Gupta mede aan het hoofd stond van Nissan werd een moeizaam bevochten nieuw evenwicht met Renault bereikt.

Vorige maand werd bekend dat Gupta Nissan verlaat. Volgens het bericht uit de Financial Times heeft Nissan-adviseur Hari Nada als klokkenluider in een brief aan Nissans Raad van Bestuur gemeld dat Gupta binnen het bedrijf werd bespioneerd, in opdracht van Uchida. Volgens Nada beschouwde de ceo Gupta als een obstakel om een deal met Renault te bereiken. Het onderzoek diende om aanknopingspunten te vinden waarmee Uchida Gupta kon dwingen tot vertrek. Persbureau Reuters claimt dat zij de brief van de klokkenluider in bezit heeft.

Andere bronnen, geciteerd door Reuters, melden dat het onderzoek naar Gupta liep omdat er in maart een klacht wegens ongewenste intimiteiten tegen hem was ingediend door een vrouwelijke medewerker.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Nissan opent onderzoek naar mogelijke bespionering coo door ceo’ | Automotive Online

‘Nissan opent onderzoek naar mogelijke bespionering coo door ceo’

Nissan • Meningsverschillen over de positie ten opzichte van Renault zouden hebben geleid tot groot onderling wantrouwen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Ashwani Gupta (foto: Nissan)

Nissan onderzoekt of ceo Makoto Uchida zijn coo Ashwani Gupta heeft laten bespioneren, onder meer door het afluisteren van zijn telefoon en het checken van zijn e-mails. Dit meldt de Financial Times op basis van interne bronnen bij het bedrijf.

In 2019 werd Gupta genoemd als kandidaat om ceo van Nissan te worden. De keuze viel toen op Uchida. Later werd Gupta, die eerder carrière maakte bij Renault, aangesteld als coo (chief operating officer).  In de jaren dat Gupta mede aan het hoofd stond van Nissan werd een moeizaam bevochten nieuw evenwicht met Renault bereikt.

Vorige maand werd bekend dat Gupta Nissan verlaat. Volgens het bericht uit de Financial Times heeft Nissan-adviseur Hari Nada als klokkenluider in een brief aan Nissans Raad van Bestuur gemeld dat Gupta binnen het bedrijf werd bespioneerd, in opdracht van Uchida. Volgens Nada beschouwde de ceo Gupta als een obstakel om een deal met Renault te bereiken. Het onderzoek diende om aanknopingspunten te vinden waarmee Uchida Gupta kon dwingen tot vertrek. Persbureau Reuters claimt dat zij de brief van de klokkenluider in bezit heeft.

Andere bronnen, geciteerd door Reuters, melden dat het onderzoek naar Gupta liep omdat er in maart een klacht wegens ongewenste intimiteiten tegen hem was ingediend door een vrouwelijke medewerker.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.