Van Mossel en Axalta werken aan verduurzaming non-paint producten

Axalta • In de schadewerkplaats worden steeds meer gerecyclede materialen gebruikt.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Duurzame maskeerfolie (foto: Axalta)

Van Mossel Autoschade kijkt samen met lakfabrikant Axalta naar verduurzaming van non-paint producten in de schadewerkplaats. Zo zijn er nieuwe maskeerproducten geïntroduceerd die het gebruik van maskeerpapier overbodig maken.

Ook maakt Van Mossel steeds vaker de keuze voor Axalta-producten die gemaakt zijn van gerecyclede grondstoffen. Dat zijn bijvoorbeeld mengbekers, verfroerders en maskeerfolie. Dit melden de twee bedrijven.

Rode en groene stippen

“Bewustwording van de medewerkers is belangrijk”, zegt Jerry Verwater, senior operationeel manager van Van Mossel Autoschade Group. “Met de steun van Axalta zijn wij begonnen met het labelen van producten. Een groene sticker voor een duurzaam product en een rode sticker op producten waar we graag een milieuverantwoord alternatief voor zouden willen zien. Dit geeft ons en de medewerkers inzicht hoe vaak een duurzamer alternatief ingezet kan en moet worden en waar dit nog niet mogelijk is.”

Axalta leverde ook energiezuinige lak voor een Vlaamse zonne-auto.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Van Mossel en Axalta werken aan verduurzaming non-paint producten | Automotive Online

Van Mossel en Axalta werken aan verduurzaming non-paint producten

Axalta • In de schadewerkplaats worden steeds meer gerecyclede materialen gebruikt.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Duurzame maskeerfolie (foto: Axalta)

Van Mossel Autoschade kijkt samen met lakfabrikant Axalta naar verduurzaming van non-paint producten in de schadewerkplaats. Zo zijn er nieuwe maskeerproducten geïntroduceerd die het gebruik van maskeerpapier overbodig maken.

Ook maakt Van Mossel steeds vaker de keuze voor Axalta-producten die gemaakt zijn van gerecyclede grondstoffen. Dat zijn bijvoorbeeld mengbekers, verfroerders en maskeerfolie. Dit melden de twee bedrijven.

Rode en groene stippen

“Bewustwording van de medewerkers is belangrijk”, zegt Jerry Verwater, senior operationeel manager van Van Mossel Autoschade Group. “Met de steun van Axalta zijn wij begonnen met het labelen van producten. Een groene sticker voor een duurzaam product en een rode sticker op producten waar we graag een milieuverantwoord alternatief voor zouden willen zien. Dit geeft ons en de medewerkers inzicht hoe vaak een duurzamer alternatief ingezet kan en moet worden en waar dit nog niet mogelijk is.”

Axalta leverde ook energiezuinige lak voor een Vlaamse zonne-auto.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.