Axalta levert energiezuinige lak voor Vlaamse zonneauto

Axalta • De lak vermindert volgens Axalta het energieverbruik in de spuitcabine.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Axalta)

Een team van de Katholieke Universiteit Leuven neemt dit jaar deel aan de jaarlijkse race met zonneauto’s in Australië. De auto is gespoten met een energiezuinige lak van Axalta, zo laat het bedrijf weten.

De zonneauto is gespoten met het ‘ultra performance energy system’ van Axalta’s lakmerk Cromax. De lak vermindert volgens Axalta het energieverbruik in de spuitcabine aanzienlijk omdat deze kan worden gedroogd bij lagere droogtemperaturen, of kan luchtdrogen bij een temperatuur van 20°C.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Axalta levert energiezuinige lak voor Vlaamse zonneauto | Automotive Online

Axalta levert energiezuinige lak voor Vlaamse zonneauto

Axalta • De lak vermindert volgens Axalta het energieverbruik in de spuitcabine.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Axalta)

Een team van de Katholieke Universiteit Leuven neemt dit jaar deel aan de jaarlijkse race met zonneauto’s in Australië. De auto is gespoten met een energiezuinige lak van Axalta, zo laat het bedrijf weten.

De zonneauto is gespoten met het ‘ultra performance energy system’ van Axalta’s lakmerk Cromax. De lak vermindert volgens Axalta het energieverbruik in de spuitcabine aanzienlijk omdat deze kan worden gedroogd bij lagere droogtemperaturen, of kan luchtdrogen bij een temperatuur van 20°C.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.