Eerste resultaten pilot technisch filter Plusnorm positief

Plusnorm • Het filter geeft meldingen bij werkzaamheden aan veiligheidskritische, complexe schades.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Bovag en Focwa zijn een pilot gestart met het technisch filter. Dit is een geautomatiseerd systeem dat bepaalt in hoeverre werkzaamheden aan een voertuig complex en/of veiligheidskritisch zijn. Enkele bedrijven hebben het filter inmiddels intensief gebruikt en getest en de eerste resultaten van de pilot zijn positief, laten beide organisaties weten.

Het filter is een belangrijk onderdeel van de Plusnorm en geeft aan de hand van kennisregels meldingen bij veiligheidskritische, complexe schades. De uitkomsten maken schadeherstellers meer bewust van hun werkzaamheden aan deze schades en het is volgens beide organisaties nodig voor een objectieve schadevaststelling. De pilotbedrijven zullen het filter nog enkele weken blijven testen, waarna Focwa en Bovag in samenwerking met softwarebedrijf Solera de werking van het filter verder optimaliseren.

Planning

Op het moment dat de pilot succesvol is afgerond, zal het mogelijk worden voor schadebedrijven om te gaan voldoen aan de Plusnorm, die twee jaar geleden werd voorgesteld. Daarvoor is echter een nieuwe release noodzakelijk die bij Solera moet plaatsvinden. Zodra meer duidelijkheid is over de planning hiervan, wordt gestart met de uitrol van de Plusnorm. Vanaf 1 januari 2023 zijn al wel de benodigde opleidingen voor de Plusnorm beschikbaar bij de verschillende opleiders in de branche, waaronder Innovam.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.