Utrechtse milieuzone leidt tot 70% minder diesels

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat is te lezen in de factsheet ‘Verkeer in Nederland in cijfers’ van het CBS. Utrecht zelf stelt dat sinds de invoering van een milieuzone sinds 1 januari 2015 het aantal dieselpersonenauto’s met 82 procent en het aantal dieselbestellers in de binnenstad met 72 procent is afgenomen.

Lees meer op Fleet&Mobility.

Bovag-woordvoerder Tom Huyskens meldt dat een belangrijk aspect over het hoofd wordt gezien door het CBS. “De afschaffing van MRB-vrijstelling voor oude diesels, landelijk, waardoor veel oude diesels ook aan de kant zijn gezet. En die exemplaren reden voornamelijk in de steden rond.”

Bekijk hieronder de factsheet van het CBS:

factsheet verkeer in nederland

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Utrechtse milieuzone leidt tot 70% minder diesels | Automotive Online

Utrechtse milieuzone leidt tot 70% minder diesels

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat is te lezen in de factsheet ‘Verkeer in Nederland in cijfers’ van het CBS. Utrecht zelf stelt dat sinds de invoering van een milieuzone sinds 1 januari 2015 het aantal dieselpersonenauto’s met 82 procent en het aantal dieselbestellers in de binnenstad met 72 procent is afgenomen.

Lees meer op Fleet&Mobility.

Bovag-woordvoerder Tom Huyskens meldt dat een belangrijk aspect over het hoofd wordt gezien door het CBS. “De afschaffing van MRB-vrijstelling voor oude diesels, landelijk, waardoor veel oude diesels ook aan de kant zijn gezet. En die exemplaren reden voornamelijk in de steden rond.”

Bekijk hieronder de factsheet van het CBS:

factsheet verkeer in nederland

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.