VDL Nedcar bereidt komst Xbus voor

VDL Nedcar • De productie moet eind volgend jaar gaan lopen.
Redactie Redactie
Foto: Xbus

Ingenieurs van VDL Nedcar en het Duitse ElectricBrands werken aan het industrialiseren en afstemmen van de set-up van de productielijnen voor het elektrisch voertuig Xbus. De kleine elektrische besteller moet eind 2024/begin 2025 op de markt komen.

Dat vertelt de nieuwe ceo Max Brandt van het Duitse ElectricBrands, het bedrijf achter de Xbus. “We bouwen binnen het bedrijf aan de juiste structuren voor een succesvolle samenwerking met onze Nederlandse productiepartner VDL. Daartoe hebben we in korte tijd eigen ontwikkelaars kunnen werven, die nu al in Eppertshausen, München en in de toekomst in een gezamenlijk projecthuis in Nederland werken. VDL is niet alleen een productiepartner, maar ook een zeer sterke financiële en economische partner op de achtergrond. Hierbij moet wel vermeld worden dat we geen gelieerde bedrijven zijn en VDL dus geen aandelen heeft in ElectricBrands. Onze onafhankelijkheid is voor ons een groot goed.”

Ondertussen wordt de Xbus niet verder ontwikkeld, maar gaat het project de industrialisatiefase in. Het productieconcept is zodanig aangepast, dat de kosten lager worden. “Zo kunnen we de reeds gecommuniceerde prijs handhaven of slechts licht verhogen. We kunnen de nieuwe generatie Xbus in november presenteren tijdens een dealerevenement”, meldt Brandt.

Uitvoeringen

De Xbus wordt modulair opgebouwd en kan voorzien worden van allerlei opbouwen, waaronder een camper en een pickup. De eerder genoemde basisprijs ligt iets onder de 18 duizend euro. ElectricBrands heeft ook nog de Evetta op stapel staan, een elektrische retroversie van de aloude BMW Isetta. Het is nog niet bekend wanneer die productierijp is.

VDL Nedcar verliest begin 2024 zijn grootste klant, BMW. Het bedrijf is hard op zoek naar nieuwe opdrachtgevers om auto’s voor te bouwen.

VDL Nedcar bereidt komst Xbus voor | Automotive Online

VDL Nedcar bereidt komst Xbus voor

VDL Nedcar • De productie moet eind volgend jaar gaan lopen.
Redactie Redactie
Foto: Xbus

Ingenieurs van VDL Nedcar en het Duitse ElectricBrands werken aan het industrialiseren en afstemmen van de set-up van de productielijnen voor het elektrisch voertuig Xbus. De kleine elektrische besteller moet eind 2024/begin 2025 op de markt komen.

Dat vertelt de nieuwe ceo Max Brandt van het Duitse ElectricBrands, het bedrijf achter de Xbus. “We bouwen binnen het bedrijf aan de juiste structuren voor een succesvolle samenwerking met onze Nederlandse productiepartner VDL. Daartoe hebben we in korte tijd eigen ontwikkelaars kunnen werven, die nu al in Eppertshausen, München en in de toekomst in een gezamenlijk projecthuis in Nederland werken. VDL is niet alleen een productiepartner, maar ook een zeer sterke financiële en economische partner op de achtergrond. Hierbij moet wel vermeld worden dat we geen gelieerde bedrijven zijn en VDL dus geen aandelen heeft in ElectricBrands. Onze onafhankelijkheid is voor ons een groot goed.”

Ondertussen wordt de Xbus niet verder ontwikkeld, maar gaat het project de industrialisatiefase in. Het productieconcept is zodanig aangepast, dat de kosten lager worden. “Zo kunnen we de reeds gecommuniceerde prijs handhaven of slechts licht verhogen. We kunnen de nieuwe generatie Xbus in november presenteren tijdens een dealerevenement”, meldt Brandt.

Uitvoeringen

De Xbus wordt modulair opgebouwd en kan voorzien worden van allerlei opbouwen, waaronder een camper en een pickup. De eerder genoemde basisprijs ligt iets onder de 18 duizend euro. ElectricBrands heeft ook nog de Evetta op stapel staan, een elektrische retroversie van de aloude BMW Isetta. Het is nog niet bekend wanneer die productierijp is.

VDL Nedcar verliest begin 2024 zijn grootste klant, BMW. Het bedrijf is hard op zoek naar nieuwe opdrachtgevers om auto’s voor te bouwen.