Stellantis bouwt techcenter in Polen

Stellantis • Software staat centraal in nieuwe generatie ‘software defined vehicles’ (SDV’s).
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De hub komt in Gliwice, vlakbij de Poolse fabriek van Stellantis. (foto: Stellantis)

Stellantis ontwikkelt een nieuw softwarecentrum in Polen. Het is wereldwijd de achtste software ‘hub’ die Stellantis bouwt en de vierde vestiging in Europa. De hub komt in Gliwice, vlakbij de Poolse fabriek van Stellantis. Er is straks ruimte voor maximaal 300 medewerkers die zich gaan bezighouden met data-analyse en software-ontwikkeling.

SDV’s

Het Poolse team gaat zo bijdragen aan een wereldwijd software ontwikkelingsnetwerk van Stellantis. Dit netwerk moet ervoor zorgen dat de autofabrikant in de toekomst over ‘software defined vehicles’ (SDV’s) kan beschikken die doorlopend kunnen worden aangepast aan de wensen van de berijder. Eind vorig jaar nam Stellantis ook Aimotive over, een ontwikkelaar van geavanceerde software voor kunstmatige intelligentie.

De autofabrikant wil met de softwarestrategie nieuwe technologie en nieuwe betaalde diensten ontwikkelen. Vanaf 2030 wil Stellantis hiermee stapsgewijs een jaarlijkse inkomstenstroom genereren van 20 miljard dollar.

De nieuwe vestiging wordt volgens Stellantis ontwikkeld samen met het Amerikaanse softwarebedrijf GlobalLogic, dat zich onder meer gaat bezighouden met het werven van personeel. Stellantis heeft dan acht software hubs in zeven landen. In Europa bevinden deze zich al in Frankrijk, Duitsland en Italië.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Stellantis bouwt techcenter in Polen | Automotive Online

Stellantis bouwt techcenter in Polen

Stellantis • Software staat centraal in nieuwe generatie ‘software defined vehicles’ (SDV’s).
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De hub komt in Gliwice, vlakbij de Poolse fabriek van Stellantis. (foto: Stellantis)

Stellantis ontwikkelt een nieuw softwarecentrum in Polen. Het is wereldwijd de achtste software ‘hub’ die Stellantis bouwt en de vierde vestiging in Europa. De hub komt in Gliwice, vlakbij de Poolse fabriek van Stellantis. Er is straks ruimte voor maximaal 300 medewerkers die zich gaan bezighouden met data-analyse en software-ontwikkeling.

SDV’s

Het Poolse team gaat zo bijdragen aan een wereldwijd software ontwikkelingsnetwerk van Stellantis. Dit netwerk moet ervoor zorgen dat de autofabrikant in de toekomst over ‘software defined vehicles’ (SDV’s) kan beschikken die doorlopend kunnen worden aangepast aan de wensen van de berijder. Eind vorig jaar nam Stellantis ook Aimotive over, een ontwikkelaar van geavanceerde software voor kunstmatige intelligentie.

De autofabrikant wil met de softwarestrategie nieuwe technologie en nieuwe betaalde diensten ontwikkelen. Vanaf 2030 wil Stellantis hiermee stapsgewijs een jaarlijkse inkomstenstroom genereren van 20 miljard dollar.

De nieuwe vestiging wordt volgens Stellantis ontwikkeld samen met het Amerikaanse softwarebedrijf GlobalLogic, dat zich onder meer gaat bezighouden met het werven van personeel. Stellantis heeft dan acht software hubs in zeven landen. In Europa bevinden deze zich al in Frankrijk, Duitsland en Italië.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.