Broekhuis koopt Hans Lemmens Tweewielers in Cuijk

Broekhuis • De fietsdivisie van Broekhuis verkoopt jaarlijks 15 duizend nieuwe fietsen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Broekhuis-winkel in Groningen. (Foto: Broekhuis).

Broekhuis Groep heeft Hans Lemmens Tweewielers in Cuijk gekocht. Dit meldt de dealerholding in een persbericht. Hans Lemmens Tweewielers is een fietsspeciaalzaak met een ‘lange historie’ en ‘sterke regionale functie’.

Beide eigenaren van Hans Lemmens Tweewielers blijven actief in het bedrijf na de overname.

Overnames

Broekhuis heeft de laatste jaren diverse fietszaken overgenomen. In 2022 nam Broekhuis Kroone Liefting (Limmen, Noord-Holland) en Belga (Groningen en Harkstede) over. In 2023 volgde de overname van Ten Tusscher (Almelo en Enschede). Met de toevoeging van Hans Lemmens Tweewielers telt de fietsendivisie van Broekhuis nu 145 medewerkers en verkoopt jaarlijks 15 duizend nieuwe fietsen, waarvan duizend online. Alle overgenomen fietsenwinkels gaan verder onder de naam Broekhuis.

Broekhuis heeft de ambitie om verder te groeien in de fietsenbranche en uiteindelijk landelijk dekkend te zijn. Broekhuis wil hiermee zijn strategie om het mobiliteitsaanbod zowel voor koop als voor lease te verbreden, verder invullen.

Broekhuis Groep heeft in 2023 een omzet van 1,38 miljard euro gerealiseerd, een stijging van 19 procent. De nettowinst daalde met 13 procent naar 30,9 miljoen euro. In 2023 verkocht het bedrijf 16.919 nieuwe auto’s (+16,9%) en 3.485 lichte bedrijfswagens (+20%). De dealerholding staat op plek 6 in de Dealerholding Top 60. Bestel hier de uitgave.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Broekhuis koopt Hans Lemmens Tweewielers in Cuijk | Automotive Online

Broekhuis koopt Hans Lemmens Tweewielers in Cuijk

Broekhuis • De fietsdivisie van Broekhuis verkoopt jaarlijks 15 duizend nieuwe fietsen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Broekhuis-winkel in Groningen. (Foto: Broekhuis).

Broekhuis Groep heeft Hans Lemmens Tweewielers in Cuijk gekocht. Dit meldt de dealerholding in een persbericht. Hans Lemmens Tweewielers is een fietsspeciaalzaak met een ‘lange historie’ en ‘sterke regionale functie’.

Beide eigenaren van Hans Lemmens Tweewielers blijven actief in het bedrijf na de overname.

Overnames

Broekhuis heeft de laatste jaren diverse fietszaken overgenomen. In 2022 nam Broekhuis Kroone Liefting (Limmen, Noord-Holland) en Belga (Groningen en Harkstede) over. In 2023 volgde de overname van Ten Tusscher (Almelo en Enschede). Met de toevoeging van Hans Lemmens Tweewielers telt de fietsendivisie van Broekhuis nu 145 medewerkers en verkoopt jaarlijks 15 duizend nieuwe fietsen, waarvan duizend online. Alle overgenomen fietsenwinkels gaan verder onder de naam Broekhuis.

Broekhuis heeft de ambitie om verder te groeien in de fietsenbranche en uiteindelijk landelijk dekkend te zijn. Broekhuis wil hiermee zijn strategie om het mobiliteitsaanbod zowel voor koop als voor lease te verbreden, verder invullen.

Broekhuis Groep heeft in 2023 een omzet van 1,38 miljard euro gerealiseerd, een stijging van 19 procent. De nettowinst daalde met 13 procent naar 30,9 miljoen euro. In 2023 verkocht het bedrijf 16.919 nieuwe auto’s (+16,9%) en 3.485 lichte bedrijfswagens (+20%). De dealerholding staat op plek 6 in de Dealerholding Top 60. Bestel hier de uitgave.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.