Voormalig VW-topman: ‘Importheffingen op Chinese EV’s vertragen energietransitie’

Importheffingen • Herbert Diess benadrukt dat de wereld juist “heel blij” moet zijn dat China zoveel investeert in duurzame technologieën.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Herbert Diess, ceo Volkswagen Groep, moet wachten op zijn contractverlenging.
Voormalig Volkswagen-ceo Herbert Diess. (Foto: Shutterstock).

Europese importheffingen op elektrische auto’s uit China zullen de energietransitie vertragen. Dat zegt Herbert Diess, voormalig topman van Volkswagen, tijdens een conferentie van BloombergNEF in München.

Hiermee reageert Diess op de plannen van de Europese Commissie om na de verkiezingen importheffingen op Chinese elektrische auto’s in te voeren en op het besluit van de Verenigde Staten om deze heffingen te verhogen naar 100 procent.

Diess benadrukt dat de wereld juist “heel blij” moet zijn dat China zoveel investeert in duurzame technologieën. Het huidige bestuur van Volkswagen sprak eerder ook al uit dat hogere importheffingen op Chinese elektrische auto’s weinig nut zullen hebben.

Volkswagen heeft een aanzienlijk belang in de Chinese elektrische automarkt. In het afgelopen kwartaal bestond ruim een derde van de totale verkoopcijfers van Volkswagen uit Chinese elektrische automerken waarin het Duitse concern een belang heeft. De Europese Unie stelt echter dat China met behulp van illegale staatssteun de Europese markt overspoelt met goede elektrische auto’s, wat nadelig is voor Europese autoproducenten. China heeft al gedreigd met tegenmaatregelen om de eigen belangen te beschermen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Voormalig VW-topman: ‘Importheffingen op Chinese EV’s vertragen energietransitie’ | Automotive Online

Voormalig VW-topman: ‘Importheffingen op Chinese EV’s vertragen energietransitie’

Importheffingen • Herbert Diess benadrukt dat de wereld juist “heel blij” moet zijn dat China zoveel investeert in duurzame technologieën.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Herbert Diess, ceo Volkswagen Groep, moet wachten op zijn contractverlenging.
Voormalig Volkswagen-ceo Herbert Diess. (Foto: Shutterstock).

Europese importheffingen op elektrische auto’s uit China zullen de energietransitie vertragen. Dat zegt Herbert Diess, voormalig topman van Volkswagen, tijdens een conferentie van BloombergNEF in München.

Hiermee reageert Diess op de plannen van de Europese Commissie om na de verkiezingen importheffingen op Chinese elektrische auto’s in te voeren en op het besluit van de Verenigde Staten om deze heffingen te verhogen naar 100 procent.

Diess benadrukt dat de wereld juist “heel blij” moet zijn dat China zoveel investeert in duurzame technologieën. Het huidige bestuur van Volkswagen sprak eerder ook al uit dat hogere importheffingen op Chinese elektrische auto’s weinig nut zullen hebben.

Volkswagen heeft een aanzienlijk belang in de Chinese elektrische automarkt. In het afgelopen kwartaal bestond ruim een derde van de totale verkoopcijfers van Volkswagen uit Chinese elektrische automerken waarin het Duitse concern een belang heeft. De Europese Unie stelt echter dat China met behulp van illegale staatssteun de Europese markt overspoelt met goede elektrische auto’s, wat nadelig is voor Europese autoproducenten. China heeft al gedreigd met tegenmaatregelen om de eigen belangen te beschermen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.