Stellantis neemt Hongaars AI bedrijf over

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Aimotive behoudt volgens Stellantis zijn operationele onafhankelijkheid en cultuur. (Foto: Stellantis)

Stellantis neemt Aimotive over, een ontwikkelaar van geavanceerde software voor kunstmatige intelligentie en autonoom rijden. Dat maken beide bedrijven vandaag bekend.

“Deze overname versterkt de kerntechnologie van Stellantis op het gebied van kunstmatige intelligentie en autonoom rijden en stimuleert de ontwikkeling van het gloednieuwe STLA Autodrive-platform op middellange termijn”, laat Stellantis weten in een persbericht.

“De overname van Aimotive’s kunstmatige intelligentie en autonoom rijden technologie is een belangrijke bijdrage om een duurzaam mobiliteitstechnologiebedrijf te worden,” zei Yves Bonnefont, Stellantis chief software officer.

STLA-voertuigplatforms

Het technologische productportfolio van Aimotive is gericht op vier gebieden binnen kunstmatige intelligentie en autonoom rijden: Aidrive (embedded software stack voor autonoom rijden),  Aidata (kunstmatige intelligentie operaties en data tooling), Aiware (expertise en intellectueel eigendom voor silicium microchips), en Aisim (softwaresimulatie voor de ontwikkeling van autonoom rijden.

De softwareteams van Stellantis ontwikkelen drie nieuwe technologieplatforms (STLA Brain, STLA Smartcockpit, STLA Autodrive) die vanaf 2024 op grote schaal zullen worden ingezet op de vier nieuwe STLA-voertuigplatforms (STLA Small, STLA Medium, STLA Large, STLA Frame).

Operationele onafhankelijkheid

Aimotive zal volgens Stellantis opereren als een dochteronderneming van Stellantis, met behoud van zijn operationele onafhankelijkheid en cultuur. Oprichter László Kishonti blijft aan als ceo van het Hongaarse bedrijf. Het zal drie gebieden van zijn huidige technologische productportfolio, waaronder Aidata, Aisim en Aiware, blijven verkopen aan andere partners.

Stellantis neemt Hongaars AI bedrijf over | Automotive Online

Stellantis neemt Hongaars AI bedrijf over

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Aimotive behoudt volgens Stellantis zijn operationele onafhankelijkheid en cultuur. (Foto: Stellantis)

Stellantis neemt Aimotive over, een ontwikkelaar van geavanceerde software voor kunstmatige intelligentie en autonoom rijden. Dat maken beide bedrijven vandaag bekend.

“Deze overname versterkt de kerntechnologie van Stellantis op het gebied van kunstmatige intelligentie en autonoom rijden en stimuleert de ontwikkeling van het gloednieuwe STLA Autodrive-platform op middellange termijn”, laat Stellantis weten in een persbericht.

“De overname van Aimotive’s kunstmatige intelligentie en autonoom rijden technologie is een belangrijke bijdrage om een duurzaam mobiliteitstechnologiebedrijf te worden,” zei Yves Bonnefont, Stellantis chief software officer.

STLA-voertuigplatforms

Het technologische productportfolio van Aimotive is gericht op vier gebieden binnen kunstmatige intelligentie en autonoom rijden: Aidrive (embedded software stack voor autonoom rijden),  Aidata (kunstmatige intelligentie operaties en data tooling), Aiware (expertise en intellectueel eigendom voor silicium microchips), en Aisim (softwaresimulatie voor de ontwikkeling van autonoom rijden.

De softwareteams van Stellantis ontwikkelen drie nieuwe technologieplatforms (STLA Brain, STLA Smartcockpit, STLA Autodrive) die vanaf 2024 op grote schaal zullen worden ingezet op de vier nieuwe STLA-voertuigplatforms (STLA Small, STLA Medium, STLA Large, STLA Frame).

Operationele onafhankelijkheid

Aimotive zal volgens Stellantis opereren als een dochteronderneming van Stellantis, met behoud van zijn operationele onafhankelijkheid en cultuur. Oprichter László Kishonti blijft aan als ceo van het Hongaarse bedrijf. Het zal drie gebieden van zijn huidige technologische productportfolio, waaronder Aidata, Aisim en Aiware, blijven verkopen aan andere partners.