Bestelauto van het Jaar 2023: De genomineerden (Deel 3)

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De Proace Electric werd vorig jaar uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2022. (Foto: Toyota)

Op 23 november organiseert AM de Fleet Expo, een toonaangevend evenement in het kader van de mobiliteitsuitdagingen waar fleetowners en leasemaatschappijen voor staan. Feestelijk onderdeel van deze dag is de onthulling van de Bestelauto van het Jaar 2023. De importeurs hebben hun presentaties mogen geven aan de jury tijdens de importeursdag op 29 september.

Inmiddels is de top 10 van genomineerde auto’s vastgesteld door de vakjury. Welke auto volgt de Toyota Proace Electric op? Dit zijn de laatste vier genomineerden in de top 10. In deel 1 en deel 2 lees je meer over de andere kanshebbers.

Renault  Kangoo E-Tech

De elektrische Kangoo E-Tech is een direct familielid van de Mercedes-Benz eCitan, die op dezelfde techniek is gebaseerd. De auto valt onder meer op met zijn innovatieve ‘Open Sesame’ interieurconcept, waarmee de binnenruimte optimaal wordt benut en een laadlengte kan worden gecreëerd van maximaal 3 meter. 

Toyota Proace City Electric

Toyota staat dit jaar met twee bestelauto’s in de top 10, waaronder de Proace City Electric. Het merk scoort als vanouds hoog op kwaliteit van importeur en dealerorganisatie. De City Electric weet daarnaast punten te scoren op het gebied van brandstofkosten en uitstraling.

Toyota Proace Electric

De Proace Electric werd vorig jaar uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2022. Ook dit jaar is de elektrische Proace weer een sterke mededinger in een speelveld waar steeds meer EV’s hun intrede doen. Toyota valt daarbij nog steeds op met de uitgebreide garantie tot een miljoen kilometer en tot 15 jaar op het accupakket, mits de auto bij de Toyota-dealer is onderhouden.

Volkswagen ID. Buzz

Met de elektische ID.Buzz brengt Volkswagen een besteller op de markt die met zijn retro-look emotie moet oproepen bij fans van de T1. De auto scoort punten met zijn bereik van ruim 400 kilometer en als vanouds staat de Volkswagen-organisatie goed aangeschreven. 

Winnaar op Fleet Expo Event

De winnaar van de Bestelauto van het Jaar wordt bekend gemaakt op de Fleet Expo, die op 23 november plaatsvindt. Op deze vakbeurs voor mobiliteitsprofessionals zijn verder talloze innovaties op het gebied van mobiliteit te zien. Ook is er een uitgebreid congresprogramma. Ga naar Fleet-expo.nl voor meer informatie en om u in te schrijven.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.