Hyundai investeert ruim 1,4 miljard euro in nieuwe EV-fabriek

Hyundai • De eerste elektrische auto’s rollen naar verwachting begin 2026 van de band.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
EV-fabriek Hyundai in Ulsan.
Impressie van de nieuwe EV-fabriek in Ulsan. (Beeld: Hyundai)

Hyundai gaf eerder deze week het startschot voor de bouw van een fabriek voor elektrische auto’s in de Zuid-Koreaanse stad Ulsan. Dit heeft de fabrikant bekendgemaakt in een persbericht.

Met de bouw is een investering van ongeveer 1,53 miljard dollar (omgerekend zo’n 1,41 miljard euro) gemoeid. De nieuwe fabriek heeft een oppervlakte van bijna 550 duizend vierkante meter. De bouw moet eind 2025 voltooid zijn. De eerste EV’s rollen naar verwachting begin 2026 van de band. De jaarlijkse capaciteit van de nieuwe Ulsan-fabriek is ongeveer 200 duizend voertuigen. Een elektrische suv van Genesis, het luxemerk van de Zuid-Koreaanse fabrikant, is het eerste model dat Hyundai in de nieuwe fabriek gaat produceren.

Ander geluid

Met de bouw van de nieuwe EV-fabriek laat Hyundai een ander geluid horen. Een aantal fabrikanten moesten juist door de verminderde vraag naar elektrische auto’s de geplande bouw van auto- en accufabrieken stopzetten. Zo zette Ford eerder deze week noodgedwongen een streep door de bouw van een accufabriek in Turkije. Ook Volkswagen en Audi zetten de rem op de EV-productie.

Vorige maand liet Hyundai weten dat het ook elektrische auto’s in Saoedi-Arabië gaat maken. Het Zuid-Koreaanse merk sloot een overeenkomst met het Saoedische Public Investment Fund (PIF) voor de bouw van een autofabriek in het koninkrijk. Die aankondiging kwam nagenoeg gelijktijdig met de presentatie van de kwartaalcijfers. In Q3 voerde Hyundai Motor Company de operationele winst met 146 procent op naar 2,6 miljard euro. Dat was de hoogste kwartaalwinst die de Koreaanse autofabrikant ooit heeft gerealiseerd.

Hyundai investeert ruim 1,4 miljard euro in nieuwe EV-fabriek | Automotive Online

Hyundai investeert ruim 1,4 miljard euro in nieuwe EV-fabriek

Hyundai • De eerste elektrische auto’s rollen naar verwachting begin 2026 van de band.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
EV-fabriek Hyundai in Ulsan.
Impressie van de nieuwe EV-fabriek in Ulsan. (Beeld: Hyundai)

Hyundai gaf eerder deze week het startschot voor de bouw van een fabriek voor elektrische auto’s in de Zuid-Koreaanse stad Ulsan. Dit heeft de fabrikant bekendgemaakt in een persbericht.

Met de bouw is een investering van ongeveer 1,53 miljard dollar (omgerekend zo’n 1,41 miljard euro) gemoeid. De nieuwe fabriek heeft een oppervlakte van bijna 550 duizend vierkante meter. De bouw moet eind 2025 voltooid zijn. De eerste EV’s rollen naar verwachting begin 2026 van de band. De jaarlijkse capaciteit van de nieuwe Ulsan-fabriek is ongeveer 200 duizend voertuigen. Een elektrische suv van Genesis, het luxemerk van de Zuid-Koreaanse fabrikant, is het eerste model dat Hyundai in de nieuwe fabriek gaat produceren.

Ander geluid

Met de bouw van de nieuwe EV-fabriek laat Hyundai een ander geluid horen. Een aantal fabrikanten moesten juist door de verminderde vraag naar elektrische auto’s de geplande bouw van auto- en accufabrieken stopzetten. Zo zette Ford eerder deze week noodgedwongen een streep door de bouw van een accufabriek in Turkije. Ook Volkswagen en Audi zetten de rem op de EV-productie.

Vorige maand liet Hyundai weten dat het ook elektrische auto’s in Saoedi-Arabië gaat maken. Het Zuid-Koreaanse merk sloot een overeenkomst met het Saoedische Public Investment Fund (PIF) voor de bouw van een autofabriek in het koninkrijk. Die aankondiging kwam nagenoeg gelijktijdig met de presentatie van de kwartaalcijfers. In Q3 voerde Hyundai Motor Company de operationele winst met 146 procent op naar 2,6 miljard euro. Dat was de hoogste kwartaalwinst die de Koreaanse autofabrikant ooit heeft gerealiseerd.