Hyundai aangeklaagd voor kinderarbeid in Alabama

Hyundai • Het ministerie heeft vastgesteld dat een 13-jarig kind 50 tot 60 uur per week werkte aan een assemblagelijn.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Hyundai wil een leidende rol hebben in de ontwikkeling van chips.
(Foto: Hyundai)

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai aangeklaagd voor kinderarbeid. Deze misstand zou volgens de instantie hebben plaatsgevonden in de staat Alabama, in het zuiden van de Verenigde Staten. Ook een fabriek voor auto-onderdelen en een uitzendbureau worden voor de rechter gedaagd. Dat meldt ANP.

Volgens een document dat is ingediend bij de rechtbank in Montgomery, de hoofdstad van Alabama, worden de drie bedrijven beschuldigd van het in dienst nemen van een 13-jarige. Het ministerie heeft vastgesteld dat dit kind 50 tot 60 uur per week werkte aan een assemblagelijn, waar met machines metaalplaten werden gevormd tot auto-onderdelen. Het ministerie eist dat de bedrijven afstand doen van alle winsten die verband houden met het gebruik van kinderarbeid.

Persbureau Reuters meldde twee jaar geleden al dat kinderen, soms 12 jaar, werkten voor een dochterbedrijf van Hyundai en bij andere onderdelenleveranciers van de autofabrikant in Alabama.

Eerder is ook Tesla aangeklaagd wegens kinderarbeid van kinderen die werkten in kobaltmijnen in Congo.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Hyundai aangeklaagd voor kinderarbeid in Alabama | Automotive Online

Hyundai aangeklaagd voor kinderarbeid in Alabama

Hyundai • Het ministerie heeft vastgesteld dat een 13-jarig kind 50 tot 60 uur per week werkte aan een assemblagelijn.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Hyundai wil een leidende rol hebben in de ontwikkeling van chips.
(Foto: Hyundai)

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai aangeklaagd voor kinderarbeid. Deze misstand zou volgens de instantie hebben plaatsgevonden in de staat Alabama, in het zuiden van de Verenigde Staten. Ook een fabriek voor auto-onderdelen en een uitzendbureau worden voor de rechter gedaagd. Dat meldt ANP.

Volgens een document dat is ingediend bij de rechtbank in Montgomery, de hoofdstad van Alabama, worden de drie bedrijven beschuldigd van het in dienst nemen van een 13-jarige. Het ministerie heeft vastgesteld dat dit kind 50 tot 60 uur per week werkte aan een assemblagelijn, waar met machines metaalplaten werden gevormd tot auto-onderdelen. Het ministerie eist dat de bedrijven afstand doen van alle winsten die verband houden met het gebruik van kinderarbeid.

Persbureau Reuters meldde twee jaar geleden al dat kinderen, soms 12 jaar, werkten voor een dochterbedrijf van Hyundai en bij andere onderdelenleveranciers van de autofabrikant in Alabama.

Eerder is ook Tesla aangeklaagd wegens kinderarbeid van kinderen die werkten in kobaltmijnen in Congo.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.