Fisker verlaagt prijs topmodel met 7.400 euro

Fisker • De Fisker Ocean Extreme gaat straks 63.590 euro kosten.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Fisker Ocean (foto: Fisker)

Fisker, dat in de loop van dit jaar in Nederland op de markt komt, kondigt een prijsverlaging aan voor het topmodel, de Fisker Ocean Extreme. De meest luxe SYV van het Amerikaanse EV-merk gaat 63.590 euro kosten, in plaats van de eerder gehanteerde prijs van 71.058 euro. Klanten die het model al hebben besteld, krijgen het prijsverschil terug, meldt Fisker Nederland. 

Met de aankondiging gaat Fisker mee in de door Tesla ingezette prijsdalingen. “Het is van essentieel belang dat Fisker reageert op de concurrentiestrijd in de snel groeiende EV-markt”, stelt ceo Henrik Fisker. 

De Fisker Ocean Extreme heeft een accu van 113 kWh en een WLTP-actieradius van 707 kilometer. De Fisker Ocean Ultra heeft een actieradius van 690 kilometer. Bij de Sport, die is uitgerust met een goedkopere accu, is de geschatte actieradius 465 kilometer. Dat model kost straks 43.990 euro.

Lees hier het interview van AM met Henrik Fisker.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Fisker verlaagt prijs topmodel met 7.400 euro | Automotive Online

Fisker verlaagt prijs topmodel met 7.400 euro

Fisker • De Fisker Ocean Extreme gaat straks 63.590 euro kosten.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Fisker Ocean (foto: Fisker)

Fisker, dat in de loop van dit jaar in Nederland op de markt komt, kondigt een prijsverlaging aan voor het topmodel, de Fisker Ocean Extreme. De meest luxe SYV van het Amerikaanse EV-merk gaat 63.590 euro kosten, in plaats van de eerder gehanteerde prijs van 71.058 euro. Klanten die het model al hebben besteld, krijgen het prijsverschil terug, meldt Fisker Nederland. 

Met de aankondiging gaat Fisker mee in de door Tesla ingezette prijsdalingen. “Het is van essentieel belang dat Fisker reageert op de concurrentiestrijd in de snel groeiende EV-markt”, stelt ceo Henrik Fisker. 

De Fisker Ocean Extreme heeft een accu van 113 kWh en een WLTP-actieradius van 707 kilometer. De Fisker Ocean Ultra heeft een actieradius van 690 kilometer. Bij de Sport, die is uitgerust met een goedkopere accu, is de geschatte actieradius 465 kilometer. Dat model kost straks 43.990 euro.

Lees hier het interview van AM met Henrik Fisker.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.