Fisker Ocean per direct 24.000 dollar goedkoper in de VS

Fisker • Fisker produceerde in 2023 bijna tienduizend auto’s en daarvan werd de helft verkocht en afgeleverd.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(foto: Fisker)

Fisker verlaagt de prijzen van de Ocean-modellen uit 2023 in de Verenigde Staten. De Ocean Extreme-uitvoering is per direct 24 duizend dollar goedkoper, een prijsverlaging van bijna 40 procent. De adviesprijs van dat model is nu 37.499 dollar. Dat meldt Fisker in een persbericht.

De Ocean-ultra trim wordt geprijsd op 34.999 dollar een verlaging van 18 duizend dollar. De Ocean Sport krijgt een nieuwe prijs van 24.999 dolar. De prijs van dat model was voorheen 38.999 dollar.

De nieuwe prijzen gaan in op vrijdag 29 maart. De prijsverlaging geldt voorlopig alleen in de Verenigde Staten.

Faillissement

De prijsverlaging komt te midden van financiële problemen bij het Amerikaanse automerk. De autofabrikant heeft in 2023 ruim 700 miljoen euro verlies geleden (761 miljoen dollar). Het bedrijf meldde begin deze maand dat de continuïteit in gevaar is en dat het nu praat met een grote andere fabrikant over een investering of samenwerking.

De EV-fabrikant legde twee weken geleden de productie voor anderhalve maand stil.

Het bedrijf is bezig om dealers aan te stellen. De personeelsreducties zijn daar voornamelijk aan gerelateerd. Door het aanstellen van dealers kan Fisker sneller geld vrijmaken. Fisker produceerde in 2023 bijna tienduizend auto’s en daarvan werd de helft verkocht en afgeleverd.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Fisker Ocean per direct 24.000 dollar goedkoper in de VS | Automotive Online

Fisker Ocean per direct 24.000 dollar goedkoper in de VS

Fisker • Fisker produceerde in 2023 bijna tienduizend auto’s en daarvan werd de helft verkocht en afgeleverd.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(foto: Fisker)

Fisker verlaagt de prijzen van de Ocean-modellen uit 2023 in de Verenigde Staten. De Ocean Extreme-uitvoering is per direct 24 duizend dollar goedkoper, een prijsverlaging van bijna 40 procent. De adviesprijs van dat model is nu 37.499 dollar. Dat meldt Fisker in een persbericht.

De Ocean-ultra trim wordt geprijsd op 34.999 dollar een verlaging van 18 duizend dollar. De Ocean Sport krijgt een nieuwe prijs van 24.999 dolar. De prijs van dat model was voorheen 38.999 dollar.

De nieuwe prijzen gaan in op vrijdag 29 maart. De prijsverlaging geldt voorlopig alleen in de Verenigde Staten.

Faillissement

De prijsverlaging komt te midden van financiële problemen bij het Amerikaanse automerk. De autofabrikant heeft in 2023 ruim 700 miljoen euro verlies geleden (761 miljoen dollar). Het bedrijf meldde begin deze maand dat de continuïteit in gevaar is en dat het nu praat met een grote andere fabrikant over een investering of samenwerking.

De EV-fabrikant legde twee weken geleden de productie voor anderhalve maand stil.

Het bedrijf is bezig om dealers aan te stellen. De personeelsreducties zijn daar voornamelijk aan gerelateerd. Door het aanstellen van dealers kan Fisker sneller geld vrijmaken. Fisker produceerde in 2023 bijna tienduizend auto’s en daarvan werd de helft verkocht en afgeleverd.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.