Xpeng opent nieuwe vestiging langs de A2

Chinese toetreders • Het Xpeng Center Utrecht is de vierde vestiging van het Chinese merk in Nederland.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Het XPENG Center Utrecht langs de A2 (Foto: XPENG)

Het EV-merk Xpeng opent vandaag een nieuw Xpeng Center langs de A2 in Breukelen. Voor het bedrijf is het de vierde vestiging in Nederland. Klanten kunnen er terecht voor verkoop, service en onderhoud. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

Het bedrijf werkt in Breukelen samen met Emil Frey Nederland, dat als agent ook het Xpeng Experience Center aan de Autostrada in Rotterdam beheert. Het Chinese bedrijf heeft verder een Experience Store in Leidschendam en Service & Delivery center in Badhoevedorp.

Guido Pot, deputy managing director van Xpeng Benelux: “De opening van het Xpeng Center Utrecht is een mijlpaal voor ons merk in Nederland. We kijken ernaar uit om nog meer Nederlanders kennis te laten maken met onze elektrische modellen.”

Volgens Simon Luijckx, ceo van Emil Frey Nederland, is het een belangrijke volgende stap in het voorzien van een ‘breed dekkend service- en distributienetwerk voor Xpeng in Nederland’.

Vorige maand werd het Chinese bedrijf een derde meer waard op de aandelenbeurs in Hongkong. De Chinese autofabrikant heeft een samenwerkingsverband met Volkswagen op de Chinese markt.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Xpeng opent nieuwe vestiging langs de A2 | Automotive Online

Xpeng opent nieuwe vestiging langs de A2

Chinese toetreders • Het Xpeng Center Utrecht is de vierde vestiging van het Chinese merk in Nederland.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Het XPENG Center Utrecht langs de A2 (Foto: XPENG)

Het EV-merk Xpeng opent vandaag een nieuw Xpeng Center langs de A2 in Breukelen. Voor het bedrijf is het de vierde vestiging in Nederland. Klanten kunnen er terecht voor verkoop, service en onderhoud. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

Het bedrijf werkt in Breukelen samen met Emil Frey Nederland, dat als agent ook het Xpeng Experience Center aan de Autostrada in Rotterdam beheert. Het Chinese bedrijf heeft verder een Experience Store in Leidschendam en Service & Delivery center in Badhoevedorp.

Guido Pot, deputy managing director van Xpeng Benelux: “De opening van het Xpeng Center Utrecht is een mijlpaal voor ons merk in Nederland. We kijken ernaar uit om nog meer Nederlanders kennis te laten maken met onze elektrische modellen.”

Volgens Simon Luijckx, ceo van Emil Frey Nederland, is het een belangrijke volgende stap in het voorzien van een ‘breed dekkend service- en distributienetwerk voor Xpeng in Nederland’.

Vorige maand werd het Chinese bedrijf een derde meer waard op de aandelenbeurs in Hongkong. De Chinese autofabrikant heeft een samenwerkingsverband met Volkswagen op de Chinese markt.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.