Xpeng stijgt op Hongkongse beurs na deal met Volkswagen

Xpeng • Volkswagen investeert 700 miljoen dollar in Xpeng.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Xpeng).

Xpeng werd donderdag een derde meer waard op de aandelenbeurs in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat de Chinese autofabrikant gaat samenwerken met het Duitse Volkswagen. De twee autobedrijven gaan twee nieuwe elektrische auto’s van het VW-merk ontwikkelen voor de Chinese markt. Volkswagen investeert daarnaast 700 miljoen dollar in Xpeng en krijgt daarvoor een belang van ongeveer 5 procent in het Chinese bedrijf.

De Volkswagen Group is in China via samenwerkingsverbanden met onder meer SAIC en FAW actief.

Ook andere Chinese autobedrijven als Nio en Li Auto liftten mee op het nieuws rond Xpeng en stegen 12 procent en 4 procent. Bekijk hier het AM-overzicht van alle nieuwe toetreders.

De Nikkei in Tokio won 0,7 procent. Nissan zakte 3 procent, ondanks een ruime verdubbeling van de winst van de Japanse autofabrikant in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf profiteerde daarbij van een goedkopere yen. Afnemende verkopen in China werden daarbij opgevangen door sterkere verkopen in de thuismarkt en Noord-Amerika. Ook gaat Nissan 600 miljoen euro investeren in Ampere, de tak van elektrische auto’s van samenwerkingspartner Renault.

Mobtalk #11 | Guido Pot (Xpeng): ‘Direct digital sales? Hooguit 15%’

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Xpeng stijgt op Hongkongse beurs na deal met Volkswagen | Automotive Online

Xpeng stijgt op Hongkongse beurs na deal met Volkswagen

Xpeng • Volkswagen investeert 700 miljoen dollar in Xpeng.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Xpeng).

Xpeng werd donderdag een derde meer waard op de aandelenbeurs in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat de Chinese autofabrikant gaat samenwerken met het Duitse Volkswagen. De twee autobedrijven gaan twee nieuwe elektrische auto’s van het VW-merk ontwikkelen voor de Chinese markt. Volkswagen investeert daarnaast 700 miljoen dollar in Xpeng en krijgt daarvoor een belang van ongeveer 5 procent in het Chinese bedrijf.

De Volkswagen Group is in China via samenwerkingsverbanden met onder meer SAIC en FAW actief.

Ook andere Chinese autobedrijven als Nio en Li Auto liftten mee op het nieuws rond Xpeng en stegen 12 procent en 4 procent. Bekijk hier het AM-overzicht van alle nieuwe toetreders.

De Nikkei in Tokio won 0,7 procent. Nissan zakte 3 procent, ondanks een ruime verdubbeling van de winst van de Japanse autofabrikant in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf profiteerde daarbij van een goedkopere yen. Afnemende verkopen in China werden daarbij opgevangen door sterkere verkopen in de thuismarkt en Noord-Amerika. Ook gaat Nissan 600 miljoen euro investeren in Ampere, de tak van elektrische auto’s van samenwerkingspartner Renault.

Mobtalk #11 | Guido Pot (Xpeng): ‘Direct digital sales? Hooguit 15%’

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.