‘Xpeng neemt 4.000 mensen aan om ‘bloederige automarkt’ te overleven’

Xpeng • Het personeelsbestand breidt uit met 25 procent.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
De Xpeng7. (Foto: Xpeng)

De Chinese voertuigenfabrikant Xpeng neemt vierduizend mensen aan en investeert miljoenen in kunstmatige intelligentie. Dat blijkt uit een brief van ceo He Xiaopeng aan de werknemers, meldt Reuters.

De extra werknemers betekenen een uitbreiding van 25 procent van het personeelsbestand. Volgens He is het een poging om te overleven in de “bloederige zee” van concurrentie.

Xpeng, dat samenwerkt met Volkswagen, investeert daarnaast 3,5 miljard yuan (450 miljoen euro) in AI-onderzoek en -ontwikkeling voor intelligentie rijtechnologie. Xpeng is van plan om binnen drie jaar ongeveer dertig nieuwe producten of herziene modellen uit te brengen. “In 2024 zullen we tegen de stroom in gaan en in het vierde kwartaal of eerder een hoog tempo van positieve groei bereiken”, aldus He.

Xpeng krijgt een ‘redelijke’ slagingskans toebedeeld van de Automotive-redactie in het meest recente overzicht van nieuwe toetreders op de Nederlandse markt. ‘Met het huidige gamma zullen echt grote aantallen uitblijven’, zo luidt het oordeel. Lees meer.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Xpeng neemt 4.000 mensen aan om ‘bloederige automarkt’ te overleven’ | Automotive Online

‘Xpeng neemt 4.000 mensen aan om ‘bloederige automarkt’ te overleven’

Xpeng • Het personeelsbestand breidt uit met 25 procent.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
De Xpeng7. (Foto: Xpeng)

De Chinese voertuigenfabrikant Xpeng neemt vierduizend mensen aan en investeert miljoenen in kunstmatige intelligentie. Dat blijkt uit een brief van ceo He Xiaopeng aan de werknemers, meldt Reuters.

De extra werknemers betekenen een uitbreiding van 25 procent van het personeelsbestand. Volgens He is het een poging om te overleven in de “bloederige zee” van concurrentie.

Xpeng, dat samenwerkt met Volkswagen, investeert daarnaast 3,5 miljard yuan (450 miljoen euro) in AI-onderzoek en -ontwikkeling voor intelligentie rijtechnologie. Xpeng is van plan om binnen drie jaar ongeveer dertig nieuwe producten of herziene modellen uit te brengen. “In 2024 zullen we tegen de stroom in gaan en in het vierde kwartaal of eerder een hoog tempo van positieve groei bereiken”, aldus He.

Xpeng krijgt een ‘redelijke’ slagingskans toebedeeld van de Automotive-redactie in het meest recente overzicht van nieuwe toetreders op de Nederlandse markt. ‘Met het huidige gamma zullen echt grote aantallen uitblijven’, zo luidt het oordeel. Lees meer.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.