Biden legt autofabrikanten deadline op voor halvering uitlaatgassen

Milieuregels • De CO2-uitstoot van personenauto’s, bestelwagens en trucks zou tussen 2026 en 2032 bijna moeten halveren.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

De regering van de Amerikaanse president Biden legt de auto-industrie nieuwe regels op om de CO2-uitstoot van auto’s te verlagen. In 2032 moet de hoeveelheid broeikasgassen die de gehele vloot aan personenauto’s, bestelwagens en trucks in de VS uitstoot bijna de helft lager zijn dan in 2026, meldt het ANP.

De regering wil dat de fabrikanten dit bereiken door meer elektrische auto’s te verkopen, maar ook door zuinigere auto’s met een verbrandingsmotor (zoals hybrides) te ontwikkelen. De plannen van het agentschap voor milieubescherming (EPA) zijn een afgezwakte versie van eerdere plannen om het Amerikaanse wagenpark schoner te maken. Aanvankelijk wilde de regering dat in 2032 minstens 67 procent van alle verkochte personenauto’s elektrisch zou zijn. Dat stuitte op veel weerstand van de autofabrikanten en vakbonden in de auto-industrie.

Van de nu gepresenteerde plannen vinden Amerikaanse milieu-organisaties dat ze lang niet ver genoeg gaan.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Biden legt autofabrikanten deadline op voor halvering uitlaatgassen | Automotive Online

Biden legt autofabrikanten deadline op voor halvering uitlaatgassen

Milieuregels • De CO2-uitstoot van personenauto’s, bestelwagens en trucks zou tussen 2026 en 2032 bijna moeten halveren.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

De regering van de Amerikaanse president Biden legt de auto-industrie nieuwe regels op om de CO2-uitstoot van auto’s te verlagen. In 2032 moet de hoeveelheid broeikasgassen die de gehele vloot aan personenauto’s, bestelwagens en trucks in de VS uitstoot bijna de helft lager zijn dan in 2026, meldt het ANP.

De regering wil dat de fabrikanten dit bereiken door meer elektrische auto’s te verkopen, maar ook door zuinigere auto’s met een verbrandingsmotor (zoals hybrides) te ontwikkelen. De plannen van het agentschap voor milieubescherming (EPA) zijn een afgezwakte versie van eerdere plannen om het Amerikaanse wagenpark schoner te maken. Aanvankelijk wilde de regering dat in 2032 minstens 67 procent van alle verkochte personenauto’s elektrisch zou zijn. Dat stuitte op veel weerstand van de autofabrikanten en vakbonden in de auto-industrie.

Van de nu gepresenteerde plannen vinden Amerikaanse milieu-organisaties dat ze lang niet ver genoeg gaan.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.