Honda start nieuwe EV divisie

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Honda start nieuwe EV divisie
De organisatorische en operationele veranderingen worden met ingang van 1 april 2023 doorgevoerd. (Foto: Shutterstock)

Honda Motor gaat een nieuwe EV-divisie opzetten om beter en sneller te reageren op deze markt. Dat meldt Honda in een persbericht.

De organisatorische en operationele veranderingen worden met ingang van 1 april 2023 doorgevoerd. De nieuwe divisie maakt deel uit van een grotere verandering in de bedrijfsvoering waarmee de Japanse autofabrikant hoopt een inhaalslag te maken op de EV-markt. De Japanse autofabrikanten lopen het risico achterop te raken bij hun Europese en Amerikaanse rivalen op de EV-markt.

Concurrenten

Behalve Honda hebben, onder andere Volkswagen en Renault de afgelopen maanden nieuwe EV divisies opgezet. Volkswagen heeft zijn activiteiten op het gebied van EV’s en digitalisering ondergebracht in een nieuwe bedrijfstak genaamd New Mobility en ook Renault gaf zijn EV- en software-activiteiten afgesplitst een aparte entiteit.

Honda start nieuwe EV divisie | Automotive Online

Honda start nieuwe EV divisie

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Honda start nieuwe EV divisie
De organisatorische en operationele veranderingen worden met ingang van 1 april 2023 doorgevoerd. (Foto: Shutterstock)

Honda Motor gaat een nieuwe EV-divisie opzetten om beter en sneller te reageren op deze markt. Dat meldt Honda in een persbericht.

De organisatorische en operationele veranderingen worden met ingang van 1 april 2023 doorgevoerd. De nieuwe divisie maakt deel uit van een grotere verandering in de bedrijfsvoering waarmee de Japanse autofabrikant hoopt een inhaalslag te maken op de EV-markt. De Japanse autofabrikanten lopen het risico achterop te raken bij hun Europese en Amerikaanse rivalen op de EV-markt.

Concurrenten

Behalve Honda hebben, onder andere Volkswagen en Renault de afgelopen maanden nieuwe EV divisies opgezet. Volkswagen heeft zijn activiteiten op het gebied van EV’s en digitalisering ondergebracht in een nieuwe bedrijfstak genaamd New Mobility en ook Renault gaf zijn EV- en software-activiteiten afgesplitst een aparte entiteit.