Honda en GM staken plan om samen EV’s te maken

Honda •
Honda zegt dat er geen verandering is gekomen in het plan om tegen 2040 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Honda
(Foto: Honda)

Het Japanse Honda en het Amerikaanse General Motors zetten een streep door hun plannen om gezamenlijk goedkopere elektrische auto’s te gaan bouwen. ‘Na onderzoek en analyses hebben beide partijen besloten de ontwikkeling te beëindigen’ zo meldt Honda. ‘Elk bedrijf zal blijven werken aan het aanbieden van betaalbare elektrische modellen.’

In april vorig jaar kwamen de twee overeen om een ​​reeks goedkopere elektrische voertuigen te ontwikkelen op basis van een nieuw gezamenlijk platform. De bedoeling was om samen vanaf 2027 miljoenen auto’s te gaan produceren. Daarmee wilden Honda en GM een gooi doen naar het marktleiderschap van concurrent Tesla. Volgens de plannen zouden de nieuwe auto’s gebruikmaken van de nieuwe hoogwaardige Ultium-batterijtechnologie van General Motors.

Honda zegt dat er geen verandering is gekomen in zijn plan om tegen 2040 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen. GM heeft nog niet gereageerd op de beëindiging van de samenwerking.

Toyota

Deze week onthulde een andere Japanse fabrikant, Toyota, een aantal nieuwe elektrische conceptauto’s (de FT-3e en de FT-Se) tijdens de Japan Mobility Show. Zo wil Toyota de positie op de EV-markt verstevigen. Tot voor kort had de Japanse fabrikant slechts één vol-elektrische personenauto in het programma, de bZ4X.

Toyota wil nu niet alleen de concurrentie inhalen, maar het streeft zelfs naar een leidende positie, zo analyseerde AM eerder deze maand.

Honda en GM staken plan om samen EV’s te maken | Automotive Online

Honda en GM staken plan om samen EV’s te maken

Honda •
Honda zegt dat er geen verandering is gekomen in het plan om tegen 2040 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Honda
(Foto: Honda)

Het Japanse Honda en het Amerikaanse General Motors zetten een streep door hun plannen om gezamenlijk goedkopere elektrische auto’s te gaan bouwen. ‘Na onderzoek en analyses hebben beide partijen besloten de ontwikkeling te beëindigen’ zo meldt Honda. ‘Elk bedrijf zal blijven werken aan het aanbieden van betaalbare elektrische modellen.’

In april vorig jaar kwamen de twee overeen om een ​​reeks goedkopere elektrische voertuigen te ontwikkelen op basis van een nieuw gezamenlijk platform. De bedoeling was om samen vanaf 2027 miljoenen auto’s te gaan produceren. Daarmee wilden Honda en GM een gooi doen naar het marktleiderschap van concurrent Tesla. Volgens de plannen zouden de nieuwe auto’s gebruikmaken van de nieuwe hoogwaardige Ultium-batterijtechnologie van General Motors.

Honda zegt dat er geen verandering is gekomen in zijn plan om tegen 2040 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen. GM heeft nog niet gereageerd op de beëindiging van de samenwerking.

Toyota

Deze week onthulde een andere Japanse fabrikant, Toyota, een aantal nieuwe elektrische conceptauto’s (de FT-3e en de FT-Se) tijdens de Japan Mobility Show. Zo wil Toyota de positie op de EV-markt verstevigen. Tot voor kort had de Japanse fabrikant slechts één vol-elektrische personenauto in het programma, de bZ4X.

Toyota wil nu niet alleen de concurrentie inhalen, maar het streeft zelfs naar een leidende positie, zo analyseerde AM eerder deze maand.