Volkswagen brengt EV-activiteiten onder in New Mobility-divisie

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
In zijn nieuwe rol wordt Ulbrich verantwoordelijk voor de huidige ID-modellen en die van de toekomst. (foto: Volkswagen)

Volkswagen gaat haar activiteiten op het gebied van EV’s en digitalisering onderbrengen in een nieuwe bedrijfstak genaamd New Mobility. De divisie komt onder leiding te staan van Thomas Ulbrich, die momenteel verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe producten voor het Volkswagen-merk. “Met de New Mobility-divisie bundelen we onze krachten op het gebied van elektrische mobiliteit en software, en versnellen we onze innovatie,” zie ceo Thomas Schäfer. 

Reputatie

In zijn nieuwe rol wordt Ulbrich verantwoordelijk voor de huidige ID-modellen en die van de toekomst. Hij maakte eerder naam door de reputatie van de ID.3 te redden, die bij zijn lancering werd geplaagd door softwareproblemen. Onder New Mobility gaan ook de zogenaamde G3 en G4 elektrische auto’s ontwikkeld worden. Onder G3 vallen alle modellen die in de toekomst op het nieuwe SSP-platform staan dat door de hele Volkswagen Group gebruikt zal worden.

Daarnaast bundelt New Mobility de kennis en expertise van Cariad, het softwarebedrijf van de Volkswagen Group dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van alle software die in de auto’s wordt gebruikt. Ulbrich krijgt bij Cariad een positie in de raad van toezicht.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.