Regering probeert accufabriek Tesla naar Nederland te krijgen

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Volgens Kamp levert de komst van de fabriek een waardevolle bijdrage aan het versterken van de Nederlandse positie in elektrisch vervoer en in de duurzame maakindustrie. “De korte afstanden en dichtbevolkte Randstad maken Nederland bijzonder geschikt voor elektrisch rijden. De Nederlandse automotive-sector is in Zuidoost-Nederland geclusterd. De combinatie en verbinding met het Brainportcluster (high tech bedrijven, kennisinstituten en opleidingen in de regio Eindhoven red.) maakt dat die regio goed gesitueerd is om de ontwikkeling naar slim schoon vervoer – smart e-mobility – in Nederland te realiseren”, schrijft Kamp.

Hij reageert hiermee op de vraag van PvdA-kamerleden Samsom, Vos en Hoogland of de minister op de hoogte is van de plannen van Tesla, of hij kansen ziet voor Nederland en of hij die gaat grijpen.  

Brabant

Tesla heeft al een assemblagefabriek in Tilburg sinds 2013 en opende vorig jaar september een tweede Tesla-fabriek in de Brabantse stad. De PvdA-kamerleden die de vragen over de Tesla-fabriek stelden aan de minister hebben Brabant en eventueel Tilburg voor ogen als vestigingsplaats voor de accufabriek.

Kamp laat weten nog geen inschatting te kunnen maken van de hoeveelheid banen die fabriek zou kunnen opleveren en welke investeringen er met de komst van de productiefaciliteit gemoeid zijn vanuit de overheid. 

Hoe Kamp denkt Tesla over de streep te krijgen is niet duidelijk. “Het kabinet zal zich zeker inspannen om de productiefabriek naar Nederland te halen. Tesla zal echter uiteindelijk zelf de beslissing nemen om deze al dan niet in Nederland te vestigen.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Regering probeert accufabriek Tesla naar Nederland te krijgen | Automotive Online

Regering probeert accufabriek Tesla naar Nederland te krijgen

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Volgens Kamp levert de komst van de fabriek een waardevolle bijdrage aan het versterken van de Nederlandse positie in elektrisch vervoer en in de duurzame maakindustrie. “De korte afstanden en dichtbevolkte Randstad maken Nederland bijzonder geschikt voor elektrisch rijden. De Nederlandse automotive-sector is in Zuidoost-Nederland geclusterd. De combinatie en verbinding met het Brainportcluster (high tech bedrijven, kennisinstituten en opleidingen in de regio Eindhoven red.) maakt dat die regio goed gesitueerd is om de ontwikkeling naar slim schoon vervoer – smart e-mobility – in Nederland te realiseren”, schrijft Kamp.

Hij reageert hiermee op de vraag van PvdA-kamerleden Samsom, Vos en Hoogland of de minister op de hoogte is van de plannen van Tesla, of hij kansen ziet voor Nederland en of hij die gaat grijpen.  

Brabant

Tesla heeft al een assemblagefabriek in Tilburg sinds 2013 en opende vorig jaar september een tweede Tesla-fabriek in de Brabantse stad. De PvdA-kamerleden die de vragen over de Tesla-fabriek stelden aan de minister hebben Brabant en eventueel Tilburg voor ogen als vestigingsplaats voor de accufabriek.

Kamp laat weten nog geen inschatting te kunnen maken van de hoeveelheid banen die fabriek zou kunnen opleveren en welke investeringen er met de komst van de productiefaciliteit gemoeid zijn vanuit de overheid. 

Hoe Kamp denkt Tesla over de streep te krijgen is niet duidelijk. “Het kabinet zal zich zeker inspannen om de productiefabriek naar Nederland te halen. Tesla zal echter uiteindelijk zelf de beslissing nemen om deze al dan niet in Nederland te vestigen.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.