Tesla stopt met assemblage in Tilburg

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het wegvallen van de productieorder zou ten koste gaan van maximaal 96 banen in Tilburg. (Foto: Shutterstock)

Tesla stopt met het assemblageproces in Tilburg. De reden zou zijn dat de Model S en Model X recent zijn opgewaardeerd, waardoor ze niet meer in Nederland in elkaar gezet kunnen worden. Het wegvallen van de productieorder zou zo’n 96 werknemers hun baan kunnen kosten. Dat bevestigt Tesla Nederland aan Automotive.

Momenteel voert de autofabrikant overleg met de ondernemingsraad van de fabriek om ander werk te vinden voor het personeel. Voor de montagehal wordt wellicht een andere bestemming gezocht. In Nederland heeft Tesla 1.510 werknemers, waarvan er 540 in Tilburg werken. 

Recall

Naast de assemblage van de auto’s, is er in Tilburg ook een onderdelenmagazijn, een spuitafdeling en een zogenoemd remanufacturing center. In het center krijgen oude of gebruikte onderdelen een revisie, waardoor zij weer voldoen aan de kwaliteitseisen van nieuwe onderdelen.

De autofabrikant heeft technisch de nodige aanpassingen doorgevoerd, wat ook zijn consequenties heeft voor het interieur. Onlangs voerde het bedrijf in de Verenigde Staten een recall door voor de Model X die tussen 2016 en 2018 gebouwd werd.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Tesla stopt met assemblage in Tilburg | Automotive Online

Tesla stopt met assemblage in Tilburg

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het wegvallen van de productieorder zou ten koste gaan van maximaal 96 banen in Tilburg. (Foto: Shutterstock)

Tesla stopt met het assemblageproces in Tilburg. De reden zou zijn dat de Model S en Model X recent zijn opgewaardeerd, waardoor ze niet meer in Nederland in elkaar gezet kunnen worden. Het wegvallen van de productieorder zou zo’n 96 werknemers hun baan kunnen kosten. Dat bevestigt Tesla Nederland aan Automotive.

Momenteel voert de autofabrikant overleg met de ondernemingsraad van de fabriek om ander werk te vinden voor het personeel. Voor de montagehal wordt wellicht een andere bestemming gezocht. In Nederland heeft Tesla 1.510 werknemers, waarvan er 540 in Tilburg werken. 

Recall

Naast de assemblage van de auto’s, is er in Tilburg ook een onderdelenmagazijn, een spuitafdeling en een zogenoemd remanufacturing center. In het center krijgen oude of gebruikte onderdelen een revisie, waardoor zij weer voldoen aan de kwaliteitseisen van nieuwe onderdelen.

De autofabrikant heeft technisch de nodige aanpassingen doorgevoerd, wat ook zijn consequenties heeft voor het interieur. Onlangs voerde het bedrijf in de Verenigde Staten een recall door voor de Model X die tussen 2016 en 2018 gebouwd werd.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.