Tesla optimistisch ondanks missen productiedoelstelling

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Het aandeel Tesla ging in de afgelopen weken hard onderuit. (Foto: Tesla)

Dat meldt Tesla vandaag in de kwartaalupdate. 

Er werden in het eerste kwartaal 9.766 Tesla’s Model 3 gebouwd. De fabrikant bouwde vorige week 2.000 exemplaren van de Model 3, daarmee blijft het achter op de doelstelling van 2.500 auto’s per week. Tesla geeft aan dat de eerder genoemde doelstelling van 5.000 gebouwde Model 3’s per week halverwege het jaar nog altijd haalbaar is. De orderintake is volgens de fabrikant nog altijd goed, net als de klanttevredenheid.

Positieve kasstroom

In het derde kwartaal hoopt Tesla een productievolume te bereiken waarbij het bedrijf een positieve kasstroom genereert. Dan hoeft Tesla dit jaar geen extra geld op te halen, waar analisten wel op speculeerden. Voor kredietbeoordelaar Moody’s waren de vooruitzichten reden om de kredietwaardigheid van Tesla naar beneden bij te stellen.

Het aandeel Tesla ging in de afgelopen weken hard onderuit. Op 12 maart stond het aandeel op 345 dollar, tegen een openingskoers van 262 dollar vanochtend. Volgens de analisten van Morningstar zit Tesla daarmee bijna op de volgens hen reële koers

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Tesla optimistisch ondanks missen productiedoelstelling | Automotive Online

Tesla optimistisch ondanks missen productiedoelstelling

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Het aandeel Tesla ging in de afgelopen weken hard onderuit. (Foto: Tesla)

Dat meldt Tesla vandaag in de kwartaalupdate. 

Er werden in het eerste kwartaal 9.766 Tesla’s Model 3 gebouwd. De fabrikant bouwde vorige week 2.000 exemplaren van de Model 3, daarmee blijft het achter op de doelstelling van 2.500 auto’s per week. Tesla geeft aan dat de eerder genoemde doelstelling van 5.000 gebouwde Model 3’s per week halverwege het jaar nog altijd haalbaar is. De orderintake is volgens de fabrikant nog altijd goed, net als de klanttevredenheid.

Positieve kasstroom

In het derde kwartaal hoopt Tesla een productievolume te bereiken waarbij het bedrijf een positieve kasstroom genereert. Dan hoeft Tesla dit jaar geen extra geld op te halen, waar analisten wel op speculeerden. Voor kredietbeoordelaar Moody’s waren de vooruitzichten reden om de kredietwaardigheid van Tesla naar beneden bij te stellen.

Het aandeel Tesla ging in de afgelopen weken hard onderuit. Op 12 maart stond het aandeel op 345 dollar, tegen een openingskoers van 262 dollar vanochtend. Volgens de analisten van Morningstar zit Tesla daarmee bijna op de volgens hen reële koers

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.