Winstgroei voor Mercedes en Renault, VW Group voelt druk Chinese concurrentie

Halfjaarresultaten • Bij alle fabrikanten stijgt de omzet als gevolg van de hoge inflatie.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De meeste Europese autofabrikanten zien in het eerste halfjaar hun winst stijgen. Dat meldt het ANP.

Mercedes-Benz verhoogde zijn winstverwachting voor heel 2023 als gevolg van de sterke verkopen van duurdere luxe auto’s in het eerste halfjaar. Het Duitse autobedrijf behaalde in het afgelopen kwartaal een operationele winst van 5 miljard euro, een stijging van 8 procent. De omzet steeg met 5 procent tot meer dan 38 miljard euro.

Ook Renault meldt een recordwinst over de eerste jaarhelft. Dit kwam door een grote vraag naar nieuwe modellen van het Franse bedrijf. De Fransen zagen hun operationele winst verdubbelen tot 2,1 miljard euro. “Renault Group heeft in de eerste helft van 2023 een recordprestatie neergezet”, stelt topman Luca de Meo.

Bij Volkswagen Group daalde de operationele winst in het eerste halfjaar. De Duitse automaker heeft last van concurrentie van Chinese merken op de Chinese markt. De operationele winst daalde van 12,8 naar 11,3 miljard euro en bleef daarbij achter bij de verwachtingen van marktanalisten. Volkswagen heeft zijn verkoopverwachting voor heel 2023 aangepast van 9,5 miljoen naar 9 tot 9,5 miljoen eenheden.

Stellantis, het moederbedrijf van onder meer Jeep, Opel, Peugeot en Fiat, noteerde in het eerste halfjaar een recordwinst.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Winstgroei voor Mercedes en Renault, VW Group voelt druk Chinese concurrentie | Automotive Online

Winstgroei voor Mercedes en Renault, VW Group voelt druk Chinese concurrentie

Halfjaarresultaten • Bij alle fabrikanten stijgt de omzet als gevolg van de hoge inflatie.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De meeste Europese autofabrikanten zien in het eerste halfjaar hun winst stijgen. Dat meldt het ANP.

Mercedes-Benz verhoogde zijn winstverwachting voor heel 2023 als gevolg van de sterke verkopen van duurdere luxe auto’s in het eerste halfjaar. Het Duitse autobedrijf behaalde in het afgelopen kwartaal een operationele winst van 5 miljard euro, een stijging van 8 procent. De omzet steeg met 5 procent tot meer dan 38 miljard euro.

Ook Renault meldt een recordwinst over de eerste jaarhelft. Dit kwam door een grote vraag naar nieuwe modellen van het Franse bedrijf. De Fransen zagen hun operationele winst verdubbelen tot 2,1 miljard euro. “Renault Group heeft in de eerste helft van 2023 een recordprestatie neergezet”, stelt topman Luca de Meo.

Bij Volkswagen Group daalde de operationele winst in het eerste halfjaar. De Duitse automaker heeft last van concurrentie van Chinese merken op de Chinese markt. De operationele winst daalde van 12,8 naar 11,3 miljard euro en bleef daarbij achter bij de verwachtingen van marktanalisten. Volkswagen heeft zijn verkoopverwachting voor heel 2023 aangepast van 9,5 miljoen naar 9 tot 9,5 miljoen eenheden.

Stellantis, het moederbedrijf van onder meer Jeep, Opel, Peugeot en Fiat, noteerde in het eerste halfjaar een recordwinst.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.