Renault verhoogt winstverwachting, ondanks stagnerende automarkt

Renault • Renault verwacht nu dat zijn operationele winstmarge dit jaar tussen de 7 en 8 procent uitkomt.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Renault)

Renault heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd, mede door de verkoopcijfers van een aantal nieuwe modellen zoals de Austral. Ook kostenverlagingen dragen bij aan de gunstige winstontwikkeling. Dat meldt het ANP.

De winstbijstelling komt op een opvallend moment, nu de Europese automarkt afzwakt als gevolg van de hoge inflatie. Ook auto’s zijn aanzienlijk duurder geworden het afgelopen jaar, waardoor consumenten vaker de hand op de knip houden, stelt ANP. Renault verwacht nu dat zijn operationele winstmarge dit jaar tussen de 7 en 8 procent uitkomt. Dat was eerder 6 procent. De winstcijfers van Renault bleven de afgelopen jaren ver achter bij een groot deel van zijn concurrenten.

Eerder dit jaar gaf Renault aan zijn prijsbeleid voor elektrische auto’s wereldwijd te gaan herzien om ervoor te zorgen dat de Franse fabrikant concurrerend blijft na een reeks van prijsverlagingen door de Amerikaanse rivaal Tesla. Ook heeft het concern plannen om het onderdeel dat elektrische voertuigen maakt af te splitsen van de tak die zich richt op auto’s met benzine- en dieselmotoren. Dit onderdeel wordt onder de naam Ampere naar de beurs gebracht. Renault werkt nu nog aan de voorbereiding van deze beursgang.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Renault verhoogt winstverwachting, ondanks stagnerende automarkt | Automotive Online

Renault verhoogt winstverwachting, ondanks stagnerende automarkt

Renault • Renault verwacht nu dat zijn operationele winstmarge dit jaar tussen de 7 en 8 procent uitkomt.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Renault)

Renault heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd, mede door de verkoopcijfers van een aantal nieuwe modellen zoals de Austral. Ook kostenverlagingen dragen bij aan de gunstige winstontwikkeling. Dat meldt het ANP.

De winstbijstelling komt op een opvallend moment, nu de Europese automarkt afzwakt als gevolg van de hoge inflatie. Ook auto’s zijn aanzienlijk duurder geworden het afgelopen jaar, waardoor consumenten vaker de hand op de knip houden, stelt ANP. Renault verwacht nu dat zijn operationele winstmarge dit jaar tussen de 7 en 8 procent uitkomt. Dat was eerder 6 procent. De winstcijfers van Renault bleven de afgelopen jaren ver achter bij een groot deel van zijn concurrenten.

Eerder dit jaar gaf Renault aan zijn prijsbeleid voor elektrische auto’s wereldwijd te gaan herzien om ervoor te zorgen dat de Franse fabrikant concurrerend blijft na een reeks van prijsverlagingen door de Amerikaanse rivaal Tesla. Ook heeft het concern plannen om het onderdeel dat elektrische voertuigen maakt af te splitsen van de tak die zich richt op auto’s met benzine- en dieselmotoren. Dit onderdeel wordt onder de naam Ampere naar de beurs gebracht. Renault werkt nu nog aan de voorbereiding van deze beursgang.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.