‘Volkswagen reserveert 900 miljoen euro voor uitkoop kantoorpersoneel’

Volkswagen • Daarmee wil het bedrijf de bureaucratie tegengaan.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De VW-fabriek in Wolfsburg (foto: Shutterstock)

Volkswagen biedt zijn Duitse kantoormedewerkers een premie van vijftigduizend euro per persoon, als zij besluiten het bedrijf te verlaten. In totaal is voor de operatie 900 miljoen euro gereserveerd, meldt financieel persbureau Bloomberg. Het bericht zou bevestigd zijn door Volkswagen cfo Arno Antlitz. 

Het doel is om de kolossale bureaucratie bij het kernmerk van de Volkswagen Groep te verminderen. Werknemers hebben tot eind mei de tijd om zich in te schrijven voor de bonus, die wordt betaald bovenop de wettelijke ontslagvergoeding. De ontslagvergoedingen variëren van 17.000 euro tot meer dan 400 duizend euro, afhankelijk van de diensttijd en CAO-schaal.

De operatie maakt deel uit van een grote reorganisatie. Daarbij moeten de totale personeelskosten rond 2026 ongeveer 20 procent lager zijn dan nu. Volgens Bloomberg wil Volkswagen met de stap het rendement verhogen en zo de winstgevendheid verbeteren. Het concern moet met name in de slag met Stellantis en de Chinese concurrentie.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.