Ook Slowaakse fabriek JLR gaat elektrisch

JLR • Rond 2030 rollen de eerste elektrische auto’s van de band.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: JLR)

JLR gaat ook in Slowakije alleen nog maar elektrische modellen produceren. De productielocatie in de stad Nitra, waar de Defender en Discovery worden geproduceerd, wordt hiertoe volledig omgebouwd. Dit maakt het bedrijf vandaag bekend.

De fabriek in Nitra werd vijf jaar geleden in gebruik genomen en telt 5 duizend medewerkers. Sinds de productiestart in oktober 2018 zijn er meer dan 365 duizend exemplaren van de Defender en de Discovery gebouwd.

De transformatie van de fabriek is onderdeel van een investering van 15 miljard pond voor de elektrificatie van de merken Range Rover, Defender, Discovery en Jaguar, en de lancering van negen puur elektrische modellen tegen 2030.

De Halewood-fabriek in het Verenigd Koninkrijk wordt de eerste volledig elektrische productiefaciliteit van JLR.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Ook Slowaakse fabriek JLR gaat elektrisch | Automotive Online

Ook Slowaakse fabriek JLR gaat elektrisch

JLR • Rond 2030 rollen de eerste elektrische auto’s van de band.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: JLR)

JLR gaat ook in Slowakije alleen nog maar elektrische modellen produceren. De productielocatie in de stad Nitra, waar de Defender en Discovery worden geproduceerd, wordt hiertoe volledig omgebouwd. Dit maakt het bedrijf vandaag bekend.

De fabriek in Nitra werd vijf jaar geleden in gebruik genomen en telt 5 duizend medewerkers. Sinds de productiestart in oktober 2018 zijn er meer dan 365 duizend exemplaren van de Defender en de Discovery gebouwd.

De transformatie van de fabriek is onderdeel van een investering van 15 miljard pond voor de elektrificatie van de merken Range Rover, Defender, Discovery en Jaguar, en de lancering van negen puur elektrische modellen tegen 2030.

De Halewood-fabriek in het Verenigd Koninkrijk wordt de eerste volledig elektrische productiefaciliteit van JLR.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.