JLR hertraint 29 duizend personeelsleden

Redactie Redactie
• Laatste update:
Momenteel biedt zo’n 80 procent van de bijna 1.300 franchise dealers van Jaguar Land Rover in de wereld service voor elektrische auto’s (foto: JLR)

Jaguar Land Rover gaat de komende drie jaar 29 duizend medewerkers, ook bij merkdealers, bijscholen in connected en data technologieën en om de snelle transitie naar elektrische auto’s te ondersteunen. Het Future Skills Programme is gericht op ruim 10 duizend medewerkers in Groot-Brittannië zelf en zo’n 19 duizend bij dealers wereldwijd.

Dat heeft JLR meegedeeld in een persbericht. De automaker schrijft: “We gaan onze mensen trainen in vaardigheden die vitaal zijn voor de elektrificatie en voor digitale en autonome auto’s.” Momenteel biedt zo’n 80 procent van de bijna 1.300 franchise dealers van Jaguar Land Rover wereldwijd service voor elektrische auto’s. Om te voorkomen dat de monteurs niet over de benodigde vaardigheden beschikken, wil JLR de meerderheid van hen al dit jaar elektrificatie trainingen bieden. 

Barbara Bergmeier, Jaguar Land Rover industrial operations executive director: “De plannen om onze productportefeuille te elektrificeren gaan snel door en we schalen het trainingsprogramma voor de daarvoor vereiste vaardigheden ook snel op zodat we over de juiste talenten beschikken om de meest gewenste luxe elektrische voertuigen in de wereld af te leveren.”

Begin dit jaar verloor JLR een rechtszaak van Ineos rechtszaak van Ineos over Defender-kopie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.