JLR breidt productie Range Rover uit

JLR • De autofabrikant wil 300 nieuwe technici en testingenieurs in dienst nemen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Jaguar
(Foto: Shutterstock)

Jaguar Land Rover (JLR) wil de productie van de Range Rover opvoeren. De Britse fabrikant is daarom op zoek naar 300 nieuwe technici en testingenieurs. Die zijn ook nodig voor de ontwikkeling van de volgende generatie elektrische modellen, zo meldt JLR in een persbericht.

Bij de fabriek in Solihull, nabij Birmingham, zijn 100 nieuwe mensen nodig in een nieuwe plaatwerkerij (van rond de 150 miljoen euro). Volgens JLR maakt die plaatwerkerij het mogelijk om de productie van de Range Rover en Range Rover Sport met 30 procent te verhogen. JLR investeert daarnaast 80 miljoen euro in een nieuwe carrosserie-productielijn voor de komende elektrische Range Rover.

Volgende generatie

Verder rekruteert JLR ongeveer 200 technici voor het Gaydon Engineering Centre en de fabriek in Whitley, waar elektrische aandrijflijnen worden gemaakt. Zij worden volgens het bedrijf belast met het testen en ontwikkelen van de volgende generatie elektrische voertuigen. Alle nieuwkomers worden door het autobedrijf bijgeschoold.

Ook aan de huidige medewerkers biedt JLR trainingen. Zo maakte het bedrijf eind vorig jaar bekend dat het de komende drie jaar 29 duizend medewerkers, ook bij merkdealers, gaat bijscholen om de transitie naar elektrische auto’s te ondersteunen.

Op dit moment telt Jaguar Land Rover zo’n 38 duizend werknemers. JLR, wat eerst onder de noemer Jaguar Land Rover viel, presenteerde eerder deze zomer een nieuwe identiteit. Met het nieuwe overkoepelende merk combineert het bedrijf de vier submerken: Range Rover, Discovery, Defender en Jaguar.

JLR breidt productie Range Rover uit | Automotive Online

JLR breidt productie Range Rover uit

JLR • De autofabrikant wil 300 nieuwe technici en testingenieurs in dienst nemen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Jaguar
(Foto: Shutterstock)

Jaguar Land Rover (JLR) wil de productie van de Range Rover opvoeren. De Britse fabrikant is daarom op zoek naar 300 nieuwe technici en testingenieurs. Die zijn ook nodig voor de ontwikkeling van de volgende generatie elektrische modellen, zo meldt JLR in een persbericht.

Bij de fabriek in Solihull, nabij Birmingham, zijn 100 nieuwe mensen nodig in een nieuwe plaatwerkerij (van rond de 150 miljoen euro). Volgens JLR maakt die plaatwerkerij het mogelijk om de productie van de Range Rover en Range Rover Sport met 30 procent te verhogen. JLR investeert daarnaast 80 miljoen euro in een nieuwe carrosserie-productielijn voor de komende elektrische Range Rover.

Volgende generatie

Verder rekruteert JLR ongeveer 200 technici voor het Gaydon Engineering Centre en de fabriek in Whitley, waar elektrische aandrijflijnen worden gemaakt. Zij worden volgens het bedrijf belast met het testen en ontwikkelen van de volgende generatie elektrische voertuigen. Alle nieuwkomers worden door het autobedrijf bijgeschoold.

Ook aan de huidige medewerkers biedt JLR trainingen. Zo maakte het bedrijf eind vorig jaar bekend dat het de komende drie jaar 29 duizend medewerkers, ook bij merkdealers, gaat bijscholen om de transitie naar elektrische auto’s te ondersteunen.

Op dit moment telt Jaguar Land Rover zo’n 38 duizend werknemers. JLR, wat eerst onder de noemer Jaguar Land Rover viel, presenteerde eerder deze zomer een nieuwe identiteit. Met het nieuwe overkoepelende merk combineert het bedrijf de vier submerken: Range Rover, Discovery, Defender en Jaguar.