Koers Vinfast weer meer dan gehalveerd

Vinfast • Vorige week was het Vietnamese bedrijf nog meer waard dan Ford, GM en BMW.
Redactie Redactie
(Foto: Vinfast)

De koers van de Vietnamese autofabrikant Vinfast op de techbeurs Nasdaq in New York is, na de explosieve stijging van 280 procent direct na het begin van de notering op dinsdag inmiddels weer met 60 procent gedaald tot net 15 dollar.

Op de eerste handelsdag nadat Vinfast via een zogenaamde Spac naar de beurs was gebracht op een introductieprijs van 10 dollar sloot het aandeel af op ruim 38,50 dollar. Dat was de sterkste koersstijging die ooit bij een Spac-notering was voorgekomen. Vinfast had daarmee een (theoretische) beurswaarde van 86 miljard dollar, meer dan General Motors of Ford.

Woensdag ging er meteen weer 23 procent af naar een slotkoers van 30 dollar. Donderdag en vrijdag denderde het aandeel verder naar beneden naar een dieptepunt van net 13 dollar en een koers van 15,40 dollar bij de sluiting van de beurs. Vinfast noteert daarmee nog wel de helft boven de introductieprijs maar of dat deze week zo blijft durven beursanalisten te betwijfelen.

Koers Vinfast weer meer dan gehalveerd | Automotive Online

Koers Vinfast weer meer dan gehalveerd

Vinfast • Vorige week was het Vietnamese bedrijf nog meer waard dan Ford, GM en BMW.
Redactie Redactie
(Foto: Vinfast)

De koers van de Vietnamese autofabrikant Vinfast op de techbeurs Nasdaq in New York is, na de explosieve stijging van 280 procent direct na het begin van de notering op dinsdag inmiddels weer met 60 procent gedaald tot net 15 dollar.

Op de eerste handelsdag nadat Vinfast via een zogenaamde Spac naar de beurs was gebracht op een introductieprijs van 10 dollar sloot het aandeel af op ruim 38,50 dollar. Dat was de sterkste koersstijging die ooit bij een Spac-notering was voorgekomen. Vinfast had daarmee een (theoretische) beurswaarde van 86 miljard dollar, meer dan General Motors of Ford.

Woensdag ging er meteen weer 23 procent af naar een slotkoers van 30 dollar. Donderdag en vrijdag denderde het aandeel verder naar beneden naar een dieptepunt van net 13 dollar en een koers van 15,40 dollar bij de sluiting van de beurs. Vinfast noteert daarmee nog wel de helft boven de introductieprijs maar of dat deze week zo blijft durven beursanalisten te betwijfelen.