Vinfast doet aanvraag voor beursgang

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De waardering zou moeten liggen op ongeveer 60 miljard dollar. (Foto: Vinfast)

De Vietnamese fabrikant van elektrische auto’s Vinfast heeft een aanvraag ingediend voor een beursgang in New York. Er werd al langer gespeculeerd dat het bedrijf naar Wall Street zou gaan om zo de wereldwijde uitbreiding te helpen financieren. De beursgang zou in januari kunnen plaatsvinden. Dat meldt het bedrijf. 

Naar verluidt zou het in 2017 opgerichte Vinfast met de beursgang een bedrag van 2 miljard dollar (1,9 miljard euro) willen ophalen. De waardering zou op ongeveer 60 miljard dollar moeten liggen. Het zou daarmee een van de eerste Vietnamese bedrijven zijn die verhandeld wordt op Wall Street. Lees hier een interview met Vinfast-ceo Le Thi Thu Thuy.

Vinfast is al bezig met de bouw van een fabriek in de Amerikaanse staat North Carolina. Vanaf 2024 moeten daar jaarlijks 150 duizend auto’s gebouwd gaan worden. 

1 miljoen auto’s

De autobouwer is onderdeel van het conglomeraat Vingroup dat is opgericht door de rijkste man van Vietnam, Pham Nhat Vuong. Vinfast heeft al een autofabriek in Vietnam. Binnen vijf tot zes jaar mikt de onderneming op een wereldwijde verkoop van ongeveer 1 miljoen auto’s per jaar.

Vinfast heeft zijn Europese introductie met enkele maanden uitgesteld. In de VS start het wel binnenkort met leveren.

Vinfast doet aanvraag voor beursgang | Automotive Online

Vinfast doet aanvraag voor beursgang

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De waardering zou moeten liggen op ongeveer 60 miljard dollar. (Foto: Vinfast)

De Vietnamese fabrikant van elektrische auto’s Vinfast heeft een aanvraag ingediend voor een beursgang in New York. Er werd al langer gespeculeerd dat het bedrijf naar Wall Street zou gaan om zo de wereldwijde uitbreiding te helpen financieren. De beursgang zou in januari kunnen plaatsvinden. Dat meldt het bedrijf. 

Naar verluidt zou het in 2017 opgerichte Vinfast met de beursgang een bedrag van 2 miljard dollar (1,9 miljard euro) willen ophalen. De waardering zou op ongeveer 60 miljard dollar moeten liggen. Het zou daarmee een van de eerste Vietnamese bedrijven zijn die verhandeld wordt op Wall Street. Lees hier een interview met Vinfast-ceo Le Thi Thu Thuy.

Vinfast is al bezig met de bouw van een fabriek in de Amerikaanse staat North Carolina. Vanaf 2024 moeten daar jaarlijks 150 duizend auto’s gebouwd gaan worden. 

1 miljoen auto’s

De autobouwer is onderdeel van het conglomeraat Vingroup dat is opgericht door de rijkste man van Vietnam, Pham Nhat Vuong. Vinfast heeft al een autofabriek in Vietnam. Binnen vijf tot zes jaar mikt de onderneming op een wereldwijde verkoop van ongeveer 1 miljoen auto’s per jaar.

Vinfast heeft zijn Europese introductie met enkele maanden uitgesteld. In de VS start het wel binnenkort met leveren.