Vinfast-rijder kan straks ook laden bij Bosch-oplaadpunten

Vinfast • Bosch en Vinfast werken in Noord-Amerika al twee jaar samen samen op het gebied van laaddiensten.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Vinfast)

Berijders van een auto van Vinfast hebben straks ook toegang tot de 700 duizend Europese laadpunten van Bosch. Dit maakt de Vietnamese autofabrikant vandaag bekend.

Bosch en Vinfast werken in Noord-Amerika al twee jaar samen samen op het gebied van laaddiensten. De uitbreiding naar Europa markeert volgens Vinfast ‘een cruciale prestatie’ in de inspanningen van het merk om uit te breiden op de Europese markt.

De overeenkomst zorgt volgens Vinfast voor ‘een betere laadervaring’. Klanten kunnen een laadpaal zoeken, opladen en betalen via de Vinfast-smartphone-app of rechtstreeks via het geïntegreerde infotainmentsysteem van het voertuig. Ze krijgen ook volledige transparantie over hun laadsessies en laadgeschiedenis, waardoor de laadkosten effectief kunnen worden beheerd, aldus Vinfast.

Martin Knoss, vice president Bosch ASEAN: “Bosch heeft zijn wereldwijde netwerk voortdurend uitgebreid en sinds 2020 met een factor zes vergroot. Deze samenwerking stelt ons in staat Vinfast-klanten in heel Europa te accommoderen, waar we tegen het einde van 2024 in totaal 850 duizend oplaadpunten verwachten te hebben.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Vinfast-rijder kan straks ook laden bij Bosch-oplaadpunten | Automotive Online

Vinfast-rijder kan straks ook laden bij Bosch-oplaadpunten

Vinfast • Bosch en Vinfast werken in Noord-Amerika al twee jaar samen samen op het gebied van laaddiensten.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Vinfast)

Berijders van een auto van Vinfast hebben straks ook toegang tot de 700 duizend Europese laadpunten van Bosch. Dit maakt de Vietnamese autofabrikant vandaag bekend.

Bosch en Vinfast werken in Noord-Amerika al twee jaar samen samen op het gebied van laaddiensten. De uitbreiding naar Europa markeert volgens Vinfast ‘een cruciale prestatie’ in de inspanningen van het merk om uit te breiden op de Europese markt.

De overeenkomst zorgt volgens Vinfast voor ‘een betere laadervaring’. Klanten kunnen een laadpaal zoeken, opladen en betalen via de Vinfast-smartphone-app of rechtstreeks via het geïntegreerde infotainmentsysteem van het voertuig. Ze krijgen ook volledige transparantie over hun laadsessies en laadgeschiedenis, waardoor de laadkosten effectief kunnen worden beheerd, aldus Vinfast.

Martin Knoss, vice president Bosch ASEAN: “Bosch heeft zijn wereldwijde netwerk voortdurend uitgebreid en sinds 2020 met een factor zes vergroot. Deze samenwerking stelt ons in staat Vinfast-klanten in heel Europa te accommoderen, waar we tegen het einde van 2024 in totaal 850 duizend oplaadpunten verwachten te hebben.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.