‘Vinfast verscheept eerste EV’s eind dit jaar naar Europa’

Vinfast • De VF8 is in Nederland verkrijgbaar vanaf 53.900 euro.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Vinfast)

Het Vietnamese Vinfast levert in het laatste kwartaal dit jaar de eerste EV’s voor de Europese markt. Dat vertelt Vinfast-ceo Le Thi Thu Thuy tegenover Reuters. Een ingewijde meldt volgens het persbureau dat het gaat om 3 duizend VF8-sport modellen.

“We verwachten de eerste VF8-modellen in het vierde kwartaal van dit jaar aan Franse, Duitse en Nederlandse klanten te kunnen leveren”, zegt Thuy. De VF6, VF7 en VF9 verwacht hij volgend jaar op de Europese markt.

Volgens Thuy voldoet de VF8 aan de Europese richtlijnen en mag de auto verkocht worden in alle 27 landen van de Europese Unie. De goedkoopste variant van het model is in Nederland te verkrijgen voor 53.900 euro. Daarbij schrapt Vinfast het eerder aangekondigde abonnementsmodel op de accu.

Vinfast, dat deel uitmaakt van het Vietnamese conglomeraat Vingroup, werd opgericht in 2017 en begon in 2021 met de productie van EV’s nadat het de productie van auto’s met verbrandingsmotoren had stopgezet.

In Nederland werkt Vinfast samen met Leaseplan voor de leaseactiviteiten.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Vinfast verscheept eerste EV’s eind dit jaar naar Europa’ | Automotive Online

‘Vinfast verscheept eerste EV’s eind dit jaar naar Europa’

Vinfast • De VF8 is in Nederland verkrijgbaar vanaf 53.900 euro.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Vinfast)

Het Vietnamese Vinfast levert in het laatste kwartaal dit jaar de eerste EV’s voor de Europese markt. Dat vertelt Vinfast-ceo Le Thi Thu Thuy tegenover Reuters. Een ingewijde meldt volgens het persbureau dat het gaat om 3 duizend VF8-sport modellen.

“We verwachten de eerste VF8-modellen in het vierde kwartaal van dit jaar aan Franse, Duitse en Nederlandse klanten te kunnen leveren”, zegt Thuy. De VF6, VF7 en VF9 verwacht hij volgend jaar op de Europese markt.

Volgens Thuy voldoet de VF8 aan de Europese richtlijnen en mag de auto verkocht worden in alle 27 landen van de Europese Unie. De goedkoopste variant van het model is in Nederland te verkrijgen voor 53.900 euro. Daarbij schrapt Vinfast het eerder aangekondigde abonnementsmodel op de accu.

Vinfast, dat deel uitmaakt van het Vietnamese conglomeraat Vingroup, werd opgericht in 2017 en begon in 2021 met de productie van EV’s nadat het de productie van auto’s met verbrandingsmotoren had stopgezet.

In Nederland werkt Vinfast samen met Leaseplan voor de leaseactiviteiten.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.