Marpa Holding (The Adventure) koopt JLR-dealer Knook

Jaguar Land Rover • Knook Breda is dealer van Jaguar en Land Rover voor Zuidwestelijk Brabant en Zeeland
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Knook

Marpa Holding koopt Jaguar- en Land Rover-dealer Knook Breda en Knook Select per 1 februari 2024. Marpa Holding is eigenaar van autobedrijf The Adventure, Land Rover-dealer in Den Bosch en heeft een samenwerking met Automobielbedrijf Cito, Jaguar en Land Rover dealer in Eindhoven. 

Knook Breda is dealer van Jaguar en Land Rover voor Zuidwestelijk Brabant en Zeeland. Knook Select is als universeel occasioncenter actief in Breda. Met de overname van Knook Breda verstevigt Marpa Holding zijn positie binnen het Jaguar- en Land Rover-netwerk en groeit het in Nederland naar een marktaandeel van 20 procent. 

Continuïteit

Knook Breda kan bogen op meer dan vijftig jaar ervaring met Engelse auto’s en is een van de oudste dealers van Land Rover in Nederland. Algemeen directeur, Renata Knook, stelt dat het gebrek aan opvolging het besluit om te verkopen heeft bepaald. “Het ontbreken van opvolging heeft mij doen besluiten mijn onderneming te verkopen aan Marpa Holding. Van oorsprong zijn Knook Breda en Marpa Holding en Automobielbedrijf Cito familiebedrijven die service en persoonlijke klantbenadering hoog in het vaandel hebben staan en een sterke binding onderhouden met de regio Zuid-Nederland. Door deze transactie zijn de continuïteit en de familiewaarden gewaarborgd.

Jan Peter Oving en Marissa van Laarhoven, algemene directie van Marpa Holding en Automobielbedrijf Cito, verwelkomen Knook. “Met de overname van Knook Breda blijft de service en klantbenadering van het bedrijf ook in de toekomst gewaarborgd en zetten we de merken Jaguar en Land Rover in Zuid-Nederland nog sterker op de kaart”.

Bij Knook blijven de bedrijfsnaam, het bestaande management en het operationele team, onder leiding van vestigingsmanager Alexander Dekker, blijven onveranderd. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.